kayıt

bisikletine dokunan suriyeli çocuğu yere çarpan izmirli esnaf

  1. 12
    adım geçtiği için sanırım bana da yorum hakkı doğdu. öncelikle ben şimdiye kadar sadece 2 sefer suriyelilerle etkileşime geçtim. ilk etkileşimim taksim'de simit satan suriyeli yaşlı adamla olmuştu. bankadan aldığım bantlı 50'lik banknotu beğenmeyip başka para istemişti. tabi benimle kurduğu iletişim yarı türkçe, yarı işaret yoluyla olduğundan, nereli olduğunu sorduğumda hatay demişti. bana nereli olduğumu sorduğunda giresun dedim. çok şaşırdı ve övmeye başladı adam karadenizi. iş olsa orada yaşarmış falan. bende kendisine rize'yi tavsiye etmiştim, hem yabancılıkta çekmezsin diye. başka müşterilerde gelince fırsattan istifade yol aldım, adam sohbet etmeye çok hevesliydi ama benim işe yetişmem lazımdı.

    ikinci etkileşimim ise dilenci bir çocukla olmuştu, yer yine taksim. bir cafe barın önünde arkadaşımı beklerken yanıma yanaştı çocuk ve avucunu açtı. elimle git işareti yapınca hemen geri dönmüştü. çocuk giderken takip ettim, at hırsızı kılıklı babası yanına gelir gelmez okkalı bir tokat çaktı çocuğa. o anda keşke para verseymişim dedim. çocuğun yaşadığı çaresizliği iliklerime kadar hissettim.

    yani uzun lafın kısası bugüne kadar suriyelilerden ötürü benim başıma kötü bir şey gelmedi. ortalamanın biraz üstü sayılabilecek bir yaşam standardına sahibim ama çokta izole yaşamıyorum. sadece metroda bağıran arap çocukları kulağımı tırmalıyor, ki onlarda zengin olan arapların çocukları genelde. haberlerde duyduğum ya da kulaktan dolma şeylerle de bir millete komple kin besleyebilecek kadar sığ bir insan değilim. eğer illaki birilerine kızacak, kin kusacaksak mevcut iktidara ve onu başa getiren milli iradeye yapalım bunu. kamplarda prezervatif dağıtılmasını yasaklayan, kampları islamcı teröristlerin kontrolüne bırakan iktidara kızalım. her türlü islamcı teröristi ülkeye sokup arada gariban suriyelilerin de perişan olmasına sebep olan uzuna kızalım. normalde 1 yılda bitebilecek savaşı kendi vatandaşının vergileriyle teröristlere silah tedarik ederek uzatan uzun ve strateji dehasına kızalım. söyleyeceklerim bu kadar.

    tanım: toplumumuza zarar verdiğini düşündüğümüz suriyelilerin birçoğundan daha kımıl zararlısı olan esnafın yaptığı vahşilik.