kayıt

narsisistik kişilik bozukluğu

  1. 4
    "hiçbir neden yokken aldatmak" ile ilgili bağıntısını okuyup şaşırdığım rahatsızlık.

    bu elemanlarda empati yeteneği olmadığı için, aldatma eyleminin, karşı zihinde yarattığı çökümü ve bu anıların zor silineceğini düşünmezlermiş.

    daha önceleri de düşündüğüm, "aşık etme egosu" gibi bişey de varmış bunlarda.
    herkes bana aşık olsun, herkesin vazgeçilmezi ben olayım, içlerinden birini seçeyim gibisinden. hani sadece sevişeyim ve bitsin gibi basit bir çapkınlık içgüdüsü değil. skor değil kalbi avlama peşinde bu adamlar. çok tehlikeliler. okudukça yüzlerine tükürdüm.

    9-10 karı oluyor bu tür adamların elinin altında. hepsi ile ilgileneyim, hepsini kırmayayım derken beyinleri eriyor. kaçıyorlar sonra. kaçıp gidiyorlar. izleri bulunmuyor. hat değiştirmekten bıkmışlar.

    bizim türk sitelerinde bir halt yok pek ama yabancı kaynaklardaki hikayeler çarpıcı.

    aldatan bir nkb hastası gelip hiçbir şey yapmamış gibi ilişkiye devam edip, sevgilisinin sorduğu seri sorulardan bile bunalabilirmiş. rahatlığa bak, yok artık.

    aslında olayın temeli nkb değil, bipolar kişilik bozukluğuna uzanmış. neden bilmiyorum ama çok sık bipolar lafı geçiyor dış kaynaklarda. incelemek lazım.

    sonuçta bunlar bahane hep. fasa fiso. seven adam sadık olur diyerek deli kadir modunda bağlamak lazım.
    lazım da, var bu amına kodumun hastalıkları işte.

    aslında bu adamlarda sevgi eksikliği varmış. korkuyorlarmış yalnızlıktan. bunlarla yaşamak zormuş. yaşamayan siktirip gitsin çok da fifi demiş bir bilim adamı. bilim insanlarına küfrü yakıştıramadım.