kayıt

20 temmuz 2015 suruç'ta meydana gelen patlama

  1. 11
    açıkçası hdp diyarbakır mitingi 1, bu 2 olan terör saldırısı.

    şimdi, bunlar asla fanatik ideolojik fikirleri için dümdüz insanların üzerine bomba koyup eylem yapacağı türden bir mevzu değil. neden güneydoğu anadolu bölgesi'nde bombalar tekrar patlamaya başladı? her şeyde komplo teorisyenliği yapan tipler gibi konuşmak istemiyorum fakat bariz mitin, doğrusu akp'nin, daha da doğrusu rte'nin işi gibi geliyor. yok artık c.başkanı da yapar mı demeyin. ki zaten c.başkanı malumunuz... bu arada süleyman şah türbesi için hakan fidan'ın (eski mit müsteşarı), "nolacak canım bizimkilere söyleriz birkaç füze sallarız türbeye, sonra da suriye ışid falan saldırdı diye de harekete geçeriz." dediği tapeleri de unutmadık.. kendi askerine füze atması yani bahsettiğim..

    amerika denen ülke sırf afganistan'a çökmek için sembolü olan ikiz kuleleri bile kendi elleri ile yıktı. çünkü adamlar ülkenin bekaası ve refahı için beş yüz, bin kişi ölmüş önemli değil gözüyle bakıyor. kanlı politika yani. he bu da mı komplo teorisi? birçok yerli yabancı tartışmalar, incelemeler, belgeseller, kaynaklar bu yönde bir durumun varlığına ağırlık veriyor, idi. bu da ona benzer bir kanlı politika işte. tahttan inmemek için en pis, en rezalet, en aşağılık şekilde politika yapmaktır bu tam olarak.

    koalisyon süreci ya da erken seçim süreci ise hdp'nin imajını çizmek için, "bakın adamlara barajı geçirdiniz iyice böyle azıttılar işte" algısı yaratılıyor. teröristlere oy verirseniz olacağı budur algısı yani.. açıkça söylüyorum bu kesinlikle pkk'nın işi değil. pkk, doğrudan sivil halkı katletme politikasını çok uzun zaman önce değiştirip, stratejik askeri noktalara, güvenlik güçlerine saldırı vb şekilde eylemlere yönelmektedir. bu yüzden bana direkt olarak pkk'nın işi değil, direk olarak senaryo işi, devlet eli geliyor. burada halkı galeyana getirme, güvensiz hissettirme, korku ve tedirginlik yaratma, ohal zamanlarını hissettirme algısı da var. bakın açıkça söylüyorum: büyük harflerle yazılabilse idi yazacaktım, bu tamamen bir "hükümet şu an yok, ülke hemen kaos ortamına dönmeye başladı, istikrar ve terör geri döndü" operasyonudur. buraya not düşüyorum, erken seçim olacaktır ve akp için bu tarz bir (üzülerek söylemek zorundayım) pr çalışması kanlı ve aşağılık bir şekilde yürütülmektedir. akp gitti terör geldi algısı falan..

    diğer yandan, ışid falan diyenler de var. bence alakası yok. ışid neden gelip bir eylem grubunun içerisine karışıp beş, on bilemedin yirmi otuz kişiyi durduk yere amaçsızca katletmek istesin ki? ışid toprak fethi ve egemenlik kurma üzerine örgütlenen bir ekip. sanmıyorum ki ışid olsun. haa türkiye'ye posta koyma amaçlı yaptıysa orasını bilemem ama yine de geri zekalıca amacı olmayan bir eylem oluyor.

    şunu açıkça söyleyebilirim ki, diğer yandan, orta doğu'nun, daha doğrusu tam sınır çizgisinin bir yanındaki karışıklığı diğer yana sıçratmak, şöyle bir el yordamıyla iskambil kağıtlarını bir sağa bir sola karmak gibi bir müdahale amacı sezdirilmedi değil.

    ölenlerin hepsinin mekanı cennet olsun, allah rahmet eylesin. geride kalanların ise başları sağ olsun. böyle iğrenç şeylere kurban gidenler için siyasetine de, politikasına da, her şeyine lanet olsun, allah cezasını versin diyorum. başka da diyecek bir şeyim yok.

    son söz: sokakta kavga eden/edecek olan amk magandaları amı götü yemeyince, bileğine, erkekliğine, delikanlılığına güvenmediğinden direk bıçağa, silaha saldırıp, karşısındaki adamı vurup öldürür ve öyle bir delikanlı erkeğim ki kimse bana bi sikim yapamaz tribine girer ya, işte devletin yaptığı da tam olarak budur. bileğinin gücü yetmeyince...