kayıt

galatasaray

  1. 17
    beşiktaşlı bir takım zat-ı muhteremler tarafından linç edilmeye çalışılan takım. ben de şu an işsizim cidden cevap veriyorum. neyse efendim. bir üst entryde charizard nickli yazar kardeşim tarafından ortaya atılan çeşitli iddialara argümanlarımız ile cevap verel,m.

    1- 10 yılda bir yükselmek. yazar arkadaşımız burada muhtelemelen lucescu sonra dönemden başlyor. yani ikinci fatih terim döneminden itibaren. bu dönemden itibaren galatasaray (düşüşe geçse de) bu 10 yılda 3 şampiyonluk yaşamış, 4 kere de ilk 3'e girmş (yani beşiktaşın 20 puan geriden üçüncü olması gibi değil, birkaç puan farkla), 11.senede de lider şekilde gitmektedir. yazara arkadaşımız farkında olmadan galatasarayı övüyor çünkü kendi "büyük" takmının ortalama zamanda alabildiği şampiyonluk sayısından en kötü dönemlerimizde bile daha fazla şampiyon olmuşuz. buna karşın beşiktaş daum'un ilk dönemi (94 falan) sonrası 100.yıl şampiyonluğu ve 2009'da ise gs ve fbnin 4. ve 5.bitirdikleri sezonda ancak şampiyon olablmiştir. en kötü galatasaray 10 yılda 3 defa = standart beşiktaş 20 yılda 3 defa. tabi de götümüz kalkacak.

    2. galatasarayın büyüklüğü için tarihe bakılmalıdır. alınan kupa sayısı, turgay şeren, metin oktay ve 80'lerden itibaren avrupa'nın gediklisi bir takım. türk futbol tarihinden galatasarayı çıkarırsanız bi bok göremezsiniz. kendi adıma konuşayım hatırladığım en eski sezon 95-96'dır. friedel'ın çuvallığı, arapası atkison'lı dönem (liseliler bilmez) o zaman da galatasaraylıydım, 6.bitirilen 03-04'te de galatasaraylıydım, 10-11'de de galatasaraylıydım. uefayı kazanınca arttı diyen zatı muhterem o dönemde kaç yaşındaydı ki böylesine bir gözlem yaptı anlayamadım. her büyük takım kötü zaman geçirir. yanlış yere çekilmesin, en büyük takımlardan barcelonanın uefaya zor katıldığını hatırlarım, rivaldonun rövaşatası ile şampiyonlar ligine son anda katıldıklarını da, del bosque sonrası real madrid, fergusondan önce küme düşen united, şikeci juventus vs. evet büyükler her sene şampiyon olur evet!!!