kayıt

galatasaray taraftarı

  1. 17
    bir topluluk hakkında yorumda bulunmak her zaman için sakat bir mevzu çünkü yapılan yorum en nihayetinde bir genelleme oluyor ve her genelleme, genellenen kesim içinde kalan ama genellenen kesimle zerre benzerlik taşımayan kişilerin de zan altında kalmasına sebep oluyor. bu yüzden, bu genellemeyle zan altında kalmaması gerekenleri tenzih ederek, sözü meclisin dışına yönelterek başlamam gerek.

    geçmişini unutan insanın geleceği de olmaz minvalinde bir söz vardır. şu an için galatasaray taraftarı için gayet yerinde bir söz bu. hatta söylendiğinde "cuk" diye bir ses de çıkıyor nedense. şunun için söylüyorum; demirören'in borç bataklığına sürükleyip bıraktığı beşiktaş'la "para komidinin üstünde: $100 feda" şeklinde dalga geçtiğini sanan geri zekalıların taraftarı olduğu klubün iş adamlarından ve türlü zengin şahsiyetlerden tabir-i caizse para dilendiği günleri ben biliyorum, öyle fi tarihinde bir zamanlar olan olaylar değil bunlar.

    şimdi alınmaca, gücenmece yok. baktığımızda 2000li yıllar civarında fenarbahçenin pahalı, sükseli ama başarısız transferleriyle birlikte iticilikte ve çirkeflikte çığır açan fenerbahçe taraftarına, günümüzde klubünün pahalı ve sükseli transferleriyle ne oldum delisine dönüşüp toz yutturan taraftar kitlesidir galatasaray taraftarı. bir balıktan daha kapsamlı bir hafızaya sahip olmadan yaşar, güce tapar, iftira atmaktan kaçınmaz daha da kötüsü kendi attığı iftiraya gerçekmiş gibi inanır. fenerbahçeliler galatasaraylılara bilmem ne diyip küçük düşürmeye çalışır, galatasaraylılar da fenerlilere bilmem ne diyip kontraya çıkar. oysa ikisi de aynı yolun yolcusudur. sözlük tabiriyle aynı bokun lacivertidirler.

    neyse, başlık galatasaray taraftarları olduğundan diğerlerine fazlaca konuya bulaştırmaya gerek yok. içlerinde ne denli yüksek oranda, kendilerine bile değil, kendilerini siklemeyecek bir takıma yoktan menfaat sağlayabilmek için gözlerini gerçeklere ne derece kapatıp amiyane tabirle üç maymunu oynamak deyimini üç maymun olmaya çeviren kişiler barındırdığını görebilmek için son iki sezonda, özellikle de iç sahada geriden gelip kazandıkları maçların yorumlarını sosyal medyadan takip ederek anlayabiliriz. aynı zamanda fenerbahçe maçlarının yorumlarına bakmakta da fayda var.