kayıt

breaking bad

  1. 6
    'i am not in danger. i am the danger.'


    ---ilk bölümden itibaren spoylır---

    dizinin yönetmenini tebrik etmek lazım. sahnelerin gösteriminde bile muhteşem bi sanat var. aralarında en iyisi ve unutamayacağım sahne; walt, walter jr. ve sky'ın yemek masasında oturdukları kısım. diziyi izleyenler bilir oturma sıralarını. yazdığım şekilde soldan sağa işte. tam walt ile sky'ın ayrılık muhabbetleri dönerken son yemeklerinden biri idi. kamera dışarıda, pencereden evi ve yemek masasında dağılmak üzere olan bir aileyi gösteriyor. pencerenin ortasında bulunan bölmenin solunda walt tek başına, sağ kısmında ise walter jr. ve sky. tam o an walt derin düşünceler içerisinde iken, walter jr. ile sky kendi aralarında muhabbet ediyorlar. gerçekten etkileyici.

    senaryo, harika. tebrik ediyoruz. jesse ile walt karakterlerinin bu kadar uyumsuzluk içerisinde olmasına rağmen birbirlerinin kıçını kollamaları da şahane. ayrıca sürekli yani 4 sezon boyunca sidik yarışı yaptılar. kim haklı kim haksız diye tartışırken kendinizle, olaylar birden boyut değiştiriyor.

    uyuduğum zamanları saymazsak 2 günde 4 sezon bitirdim. sarıyor, sarmalıyor sizi. tabi yapacak hiçbir şeyin olmaması da tetikliyor bu durumu.

    jesse pinkman karakteri kadar vurdumduymaz bi karakter olamaz. ergenliğini tamamlayamayan genç birey psikolojisine sahip. illa benim dediğim dedik, çaldığım düdük modunda takılacak. genel türk izleyicisi olarak bazen, 'yapacağın işi sikeyim' , 'beynini sikeyim yo', 'hayır öyle yapma, sakın' gibi ani çıkışlarda bulundum.

    walt'ın ilk halleri ile şimdiki hali arasında dağlar kadar fark var. eskiden böyle değildi bu adam. tam bir it oldu çıktı. beyin.

    5. sezonda olaylar iyice karmaşıklaşıyor.

    ---ilk bölümden itibaren spoylır---