kayıt

mustafa kemal atatürk

  1. 17
    kendisine bok atanların dar görüşlülüğünü ve kendisine olan nefretlerini her defasında daha da net görmemizi sağlayan büyük lider ve dehadır. bu deha türk milletinin içinden çıkmıştır ama kendisine en büyük boku da yine bu millete mensup olanlar atmaktadır.

    maalesef ki bu ülkede hiçbir zaman tüm yönleriyle incelenmemiş, anlatılmamış ve anlaşılamamıştır.

    biz osmanlı torunuyuzcular için osmanlı devlet düzenini ve kurumlarını yıkan işgalcidir.

    arap özentisi yeşil bayrakçılar için kadınlara haklar tanıyıp, insan gibi yaşamalarının önünü açarak namussuzluğun timsalidir.

    ülkemin bazı tatlı vatandaşları için ingiliz mandasına karşı çıkarak dinin yaşanmasını engelleyen dinsizdir.

    kimi kimseler için "babasını çanakkale'de öldüren katil"dir

    bazılarınca deha olarak kabul edilmeyen askeri yetenekleriyle bu milleti savunan belki de son orduyu sakarya'da zafere taşımıştır. üstelik asker kimliğini kenara atalı çok olmuşken. hani 2. viyana'dan beri geri çekildiği öğretilen ordu/millet.

    iki denk ordunun alelade bir savaşından galip çıkan başarılıdır. eğer mevcut durum* taraflar açısından ayrı ayrı incelendiğinde arada okyanuslar kadar fark varsa ve buna rağmen galibiyet alınmış o galibiyet bir milletin kaderini etkilemişse işte o zaman başarı tarihsel anlamda dramatik bir kimlik daha kazanır ki buna da kısaca tarihi başarı deriz.

    tarihte varsayım olmaz ama hadi varsayalım ki o her şeye kadir konjonktürün tersi gerçekleşti ve bazılarının daha iyi olurdu dediği ingiliz/amerikan mandalığı gerçekleşti. işte o zaman en iyisi olduğu sanılan fahişelik gerçekten iyimi daha iyi anlaşılırdı. ama işte varsayım tarihin inceleme alanına girmez. (tarihlerinde sömürge olmuş ülkelerin işgaldeki ve bugünkü durumları incelenirse ülkelerdeki kadınların yaşayışları ve sorunları çok daha net anlaşılır. onlardan birine denk gelinirse mutlaka sorulsun acaba tecavüz uğradıklarında de ne gibi dehalar sergiliyorlar.) bu milletin o acıları yaşamamasında en büyük pay mustafa kemal atatürk'ün o beğenilmeyen askeri ve siyasi dehasıdır.

    anadolu'da bir söz vardır. altın yere düşmek ile pul olmaz.
    ama kime ne anlatacaksın ki.