kayıt

seyfi dursunoğlu

  1. 6
    günümüz şartlarını düşündükçe cesaretini daha fazla idrak ettiğim şovmendir. yarattığı huysuz virjin karakterini bugün biri yaratmaya kalksa önce hükümet tarafından marjinal ve sapık ilan edilir. bir ihtimal uyuşturucu yada cinsel istismar gibi bir suçla bir dönem gözaltına alınır sonra da yandaş basının kendisi hakkındaki haberlerinden gazı alan bir manyak tarafından öldürülebilirdi.

    düşünün neredeyse 50 sene evvel yarattığınız bir karakter var. bu karakter bir süre ortadan kaybolduktan sonra yaklaşık 20 sene evvel televizyon yoluyla yeni nesille tanışıyor. bu karakteri izlemek güzel ama yayınlayan kanala reyting ile beraber büyükte bir külfet getiriyor. çünkü her bölümü sonrası bir gün yayın yasağı almanız kesin gibi.

    abartıyor olabilirim ama yayında küfürler için bipleme mevzusu ilk defa kendisinin programında kullanılmış olabilir. küfürün ve cinselliği doğru şekilde kullanıldığında ne kadar zekice güldürebileceğini gösteren bu şov bu el freni etkisi yaratan duruma rağmen izlendi.

    günümüzde ise seyfi bey öyle bir efsane yarattı ki sırf onun jürisi olması nedeniyle insan o programı izleyebilir. işind aha güzel yanı yapımcı da bunun farkında ve tüm jüri üyeleri onun kafa olarak uyuşabileceği insanlardan seçiliyor.

    umarım kendisi gibi değerlerin ne kadar değerli olduğunu o hala hayattayken hatırlayacak toplumsal algıya sahip oluruz yakın gelecekte...