kayıt

gerçek islam bu değil

  1. 8
    öncelikle bu cümleyi eleştiren herkesin okumasını istiyorum. sanırım bu hakka sahibim, sizin kararınız nihayetinde. gerçekten okuyup sorguladıktan sonra görüş bildirdiğinize inanıyorsanız okumanız gerekir diye düşünüyorum. büyük eksikler görüyorum çünkü. "gerçek islam bu değil" yazana eksi verip geçmekle bitmiyor bu iş.

    dine dışarıdan bakanların, olaylara 'tarafsız' gözle bakanların eleştirdikleri cümle. hadi başlayalım.

    önce bu islam dininin özüne inelim. nereden ineceğiz? kuran-ı kerim'den. sanırım hemfikiriz bu konuda? gidip de necip fazıl'dan öğrenecek halimiz yok. peki günümüzde dine kuran'dan başka hangi kaynaklar katkıda bulunuyor? şunlar:
    1-hadisler
    2-din büyükleri(?)'nin yorumları

    şimdiiii geldik kuru fasulyenin faydasına. hadislere bakalım. şu an bugüne kadar sözü geçen hadisleri bir kitapta toplasak insan ömrünün o sözleri söylemek için kısa olduğunu görürüz. yani şu sonuç çıkıyor: hadisler güvenilir değildir. bununla ilgili gerçekten çok ciddi iddialar var, girmek istemiyorum. mesela miraç gecesinin bile bir yalan olduğunu ve bunu ispatlamaya çalışan insanlar var. durum bu haldeyken, özellikle de herkesin kafasına göre din kuralı uydurduğu bu günlerde, hadislerden yola çıkmak uygun değildir. dinin özünü hadislerde bulamazsınız.

    din büyüklerini hiç anlatmıyorum. tamam, okumuşlar etmişler saygım var ama biz günümüzde "kız çocuğumu kucağıma almıyorum" diyen birine de din büyüğü diyoruz. olmaz arkadaş. mesela "bunlar boş işler" diyen bir adamdan din büyüğü olmaz! din büyüğü kavramını çöpe atalım bir kere. kimse onun bunun lafına bakıp da işte din böyle-din şöyle demesin.

    geriye ne kaldı çok sayın arkadaşlar? eveet, kuran-ı kerim. yapmamız gereken şey, dinin özüne-çekirdeğine inmektir. çünkü biz dine öyle şeyler yükledik ki gerçekten alakası yok bazı şeylerin islam'la.

    meselaa

    kuran'da bir çok kere "cihad" kelimesi geçiyor. duyduğumuzda bile tüylerimiz ürperiyor değil mi? hadi daha derine inelim. cihad demek, harekete geçmek-çalışmak anlamına da gelir. mesela din uğruna cihad etmek dediğiniz zaman din uğruna çalışmayı anlayabiliriz. cihad'ın sadece savaş anlamını gören biziz ve yanlış yapıyoruz. bir cami için beş lira bağış yapmak bile cihaddır arkadaşım.

    öncelikle bu her şeyi sorgulamadan kabul etme saflığını bir kıralım. ulan her boku sorgularsınız, islam'a gelince salak saçma şeylere hemen inanırsınız!

    uzatmayayım. demek istediğim başa dönüp, sadece kuran'dan yola çıkarak bir şeyleri gerçekleştirmeye çalışırsak "gerçek islam"ı buluruz. namaz kılmaktan daha önemli çok şey var bu dinde.

    kuran'da öldürmeyeceksin yazıyorsa öldürmeyeceksin arkadaşım! birisi dini kullanarak birini öldürüyorsa ve ben "gerçek islam bu değil" diyorsam kusura bakmayın karşı çıkarsanız cahil derim size. okumayan, sorgulamayan adam cahildir benim için.

    ben kuran'ı kerimde emretmediği halde, emretmiş gibi yapılan her şeye "gerçek islam bu değil" derim. haberiniz olsun. karşı çıkma isteğiniz varsa sağlam argümanlarla gelirsiniz karşıma. "dini pembe gösterme" ya da "zaten en doğrusunu biz biliyoruz" diyerek değil.

    din şu an saçma sapan bir yerdeyse bunda herkesin payı vardır. el öpmeyi din gereği olarak görenden tutun da adam öldürmeyi gerekli görene kadar. bu kadar basit bu olay.

    ve unutmayın, "gerçek islam bu değil!"