kayıt

kutup itiraf

  1. 1420
    ciddi ciddi hayatımda kafayı yedirten bi konudur. siktir lan diyecek varsa hür iradesidir.

    bundan 4-5 sene önce ilk çalıştığım yerin arka tarafında bulunan ev yemekleri restoranında her gün öğlen yemeğimi yerdim. gel zaman git zaman gözüme sürekli o bölgede takılan bir adam ilişmişti. ama adam klasik şarapçı, allahı kaymış, pis paçavra bi herif. ağız göz leş, üst baş desen öyle. saç sakal böcek tutmuş vs. standart homeless guy der dururduk.

    neyse, yine bi gün restoranda yemek yiyoruz, bu adam da çıktı geldi. gayet normal bir müşteri gibi, masaya oturdu. o restoranın sahibi (ki kendisi yarı italyandır, anasından dolayı) altuğ abi, buyrun dediğinde, inanılmaz düzgün türkçesi ve naifliği ile, "sizden menü rica edebilir miyim?" tarzı bi ifade ile menü rica etti. biz de gülüyoruz falan, kamera şakası gibi herif. ya da birileri bizi kekliyor falan. neyse karar verdi ne yiyeceğine, siparişini altuğ abi getirdi kendisinin, ki para alacağına değil sevaptandır diyerek ama tabi adama baştan bunu söylemeyecekti, adam inanılmaz bir sofra adabı ile yemeğini yedi, ve hesap rica edebilir miyim lütfen dedi. biz tabi kopucaz, ama kopamıyoruz haliyle herifin yanında.

    neyse altuğ abi adamı para almayacağını bildiğimden yine de sınama amaçlı x lira dedi, adam cebine elini bi attı hayatımda öyle tomar para görmedim. dedik ki bu adam ne ayak? hırsız falan mı vs? ben ücret talep etmiyorum denmesine rağmen ısrarla hesabı ödemek istedi ve ödedi. tam çıkacak dedik ki, abi sen bi dur.

    türkçen, hitabın, sofra adabın, bunca paran? sen ne ayaksın abi? dedik.

    işte hikaye burada başlıyor. bu adam zamanında amerikada yaşayan ve orada aşırı derece zenginleşmiş, zincir şirketler kurmuş, vergi listelerine girmiş bi herifmiş. tam hatırlayamıyorum ama sanırım tavukçulukla ilgili bi işi varmış. neyse her şey süper, para mara, amerika, eş çocuk vs. sonra amerikalı bazı mafyaların tehditlerini almaya başlamış, ismi duyulmaya başlanınca oralarda. ciddiye almamış pek. bi gün adamın çocuğunu kaçırıp kafasını koparmışlar ve karısını da tecavüz edip öldürmüşler. bu adam da kafayı kırmış oralarda elde ne varsa, ama ne varsa alayını satmış. bu tabi özet, daha başka şeyler de anlatmıştı.

    ha diyeceksin ki madem sattı onca para burada kral gibi yaşar tekrar, kardeşim adam akli dengesini sıyırmış! hayatında görmeyeceğin tomarla parayla gezen adam sokaklarda homeless guy olmuş. neden çünkü sıyırmış herif. ingilizce desen, bizim neredeyse native'im ben yeaa yavşaklığımızı götümüze sokacak düzeyde zaten.

    tam bir benim için, "önyargı" konusunun dr.a tezidir bu herif.

    Edit: fahri sözlük modları yazar arkadaşların tepkileri nedeni ile girdi minimal kutup roman başlığından buraya bizzat tarafımca taşınmıştır.