kayıt

madenci ailelerinin para karşılığında davadan çekilmesi

  1. 14
    doğru bir davranış değildir.

    nerenle okuyorsan anasını satayım, yok işçi sınıfı şövalyesiymiş, yok duyar bilmem nesiymiş. olay basit oysa.

    -bu insanları tanımıyoruz, yoksul ve cahil bırakılan insanlar olduğunu tahmin edebiliyoruz öte yandan. haliyle derinlemesine analiz yapabilecek kişiler olduklarını düşünmek hata olurdu. çocukları ölmüş, eve ekmek getiren insan ölmüş öte yandan bu ikisini ayırmak gerekiyor, mahkemeden bilmem neden de anladıklarını söyleyemeyiz ama hayatları boyunca insandan sayılmamışlar. haliyle parayı kabul edebilmeleri anlaşılabilir bir durum. doğru değil, ama suç bu insanlarda değil.

    -senin yapmaya çalıştığın şey olayların suçunu işçi ailelerine işçilere yüklemektir. seni tanımıyorum bunu ne amaçla yapıyorsun, kendi hayatını haklı çıkarmak için mazeret mi üretiyorsun, aa bak yeni bir bakış açısı buldum diye ego tatmini peşinde mi koşuyorsun, ot mu bok mu bilemem. ama insan değilsin.

    doğru olan tabi hakkını aramaktır, o para dava sonucu da gelir, başka yerlerden de gelir, ama örgütlenir hakkını ararsın sonuna kadar. normal insan bunu yapardı.

    ama bu insanlar hem bu kadar hakları yenirken hem de buna ses çıkaramayacak durumdalarsa, bunun nedenlerini çözümlerini aramak gerekir. sadece senin gibi insan olmayan kişiler ebelek gübelek alay edip ego tatmini ve laf salatası peşinde koşarlar.

    e ne yapalım boş mu verelim o zaman? siktiret nasıl olsa gerizekalı bu mallar mı diyelim?

    edit: seni şukulayan da insan değil ona göre. nickini belli etsin kendi fikrini yazıp da ona göre not alayım.