kayıt

bedelli askerlik

  1. 15
    iş sahibi olan üniversite mezunu insanlar için müthiş kolaylık. askerliği ya adam gibi yapacaksın, ya hiç yapmayacaksın.

    kısa dönem askerlikte ne yapılıyor ki yani? içtimaya, mıntıka temizliği, gecenin ayazında sik gibi dikil-neymiş nöbet tutuyormuş-. bu yani. zaten ülkede asker nüfusu fazla. asker dediğin nerde olur, kasabada olur, sınırda olur, lojistik hazırlığın yapıldığı yerlerde olur.
    benim amcam istanbul il jandarma komutanlığında görevli. geçenlerde istanbul'a gittiğimde onu da ziyaret ettim. maslak'ta bu yer. askerlerin bi halt yediği yok. amcama da dedim, ne yapıyorsunuz siz şimdi burda dedim.

    şak, açtı televizyonu, iki gün önce yaptıkları kredi kartı çetesinin operasyon görüntülerini ve onun tv haberini gösterdi.

    iyi de arkadaş bunu polis de yapar istanbul'da? illa askere ne gerek var? bunun dışında erlerin hepsi mıntıkaydı oydu buydu onlarla uğraşıyorlar.

    mıntıka temizliği vatana hizmetse sokakta yerde gördüğün çöpü alıp çöp kutusuna atmak daha büyük vatana hizmettir. en azından kamusal alanı temizliyorsun, askeri alanı değil.

    sınırda gidip ülkendeki insanların refahı için nöbet tutmayacaksan, ülke bütünlüğünü tehdit eden gruplarla çatışmaya girmeyeceksen askerlik yapmak gereksiz, ver 6-7 aylık maaşını, hiç gitme.