kayıt

mehmet pişkin

  1. 11
    acizliğini kabul eden ama bir o kadar da samimi ve içten olan ölü insan.

    öncelikle, öteki dünya inancı olmayan bir insanın intihar mektubu veya videosu bırakması gerçekten saçma. zira birey fiziksel kontrolünü yitirip bilincini kaybediyorsa artık zaten bir önemi yoktur onun için geride kalanların. çünkü o artık hiçtir.

    ''Dünyanın özü kötüdür. Yapılması gereken en iyi şey yaşam istencini reddetmektir.'' diyordu schopenhauer. evet. ve önemli olanın yaşama istencini kırmak olduğunu dile getiriyordu. ama bakıyoruz ki romantizm tutkunu hedonistler intiharı da boka bulaştırıyorlar. mehmet pişkin de bunlardan birisi.

    hayatını seven ama ondan yana acziyete düştüğünü dile getiren birisidir mehmet pişkin. onu seven, yaşamı olumlayan, varlığı yadsımayan ve en önemlisi de yaşama istenci olan birisi olması. kesinlikle bir intihar olarak algılanmamalı. kendisinin de dediği gibi, bu tamamen bir küçülmüşlük, başarısızlık, acizlik ve kabullenmişlik.

    bir intiharın gerçek bir intihar olduğu tek nokta reddediş olmasındadır; acılardan kaçmak değil. acılardan kaçan kişi için hazların önemi vardır. çünkü acılardan yana şikayette bulunup intihara yönelen kişi aslında hayatta mutlu olamadığı için intihar ediyordur. oysa gerçek bir intihar tümden bu acı ve haz eksenini görmezden gelmelidir. intihar etmenin sebebi iş sıkıntısı, ailevi problemler, maddi sıkıntılar, sosyal uyuşmazlıklar, sevgili problemleri vesaire olamaz kesinlikle. bu tamamen başa çıkamama ve kaçıltır. yavuz çetin örneğindeki gibi.

    neyse efendim, yaşama uğraşı çerçevesinde haz peşinde koşan ve sürekli yaşamın tek gerçekliği olan acı denen şeyle karşılaşan mehmet pişkin gibi tipler her zaman olacaklar. umarım bu adam gibilerin intiharı samimi karşılanmaz.

    buna daha önce çok değindim, tekrar kafa pipilemek istemem.

    ayrıca gerçek, soğuk ve duygusuzca olan, hazdan ve acıdan uzak bir intihar: www.youtube.com/...

    (bkz: intiharın apolojisi)
    (bkz: albert caraco)
    (bkz: edouard leve)
    (bkz: philipp mainländer)
    (bkz: yahudilerin yaşama uğraşı vermesi sorunsalı)