kayıt

canan karatay

  1. 1
    asıl adı canan efendigil karatay olan ve capsleriyle ortalığı kasıp kavuran (serbest çağrışım: kavurma ) insandır.

    kalp ve iç hastalıkları uzmanı, cerrah, İstanbul Bilim Üniversitesi eski rektörü ve İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Ana Bilim Dalları öğretim üyesi gibi ünvanları var.
    (gbkzl:
    karatay diyeti : karatay diyeti) kitabının yazarı.

    kitap konusunda başarılı buldum. çünkü bir çok bilimsel veriyi herkesin anlayabileceği şekilde anlatıyor. genel olarak karbonhidrat düşmanı diyebiliriz karatay için. işin ilginci hala tıp fakültelerinde vücudumuzun ihtiyaç duyduğu enerjinin yüzde 50'si karbonhidratlardan alınmalıdır diye ders veriyor tüm profesörler. ve bunu canan hanımdan daha bilimsel şekilde yapıyorlar.

    vakti zamanında canan karatay'ın dolandırıldığını hatırlarsınız:

    www.ntvmsnbc.com/...

    1- o dönemde bir çok akademisyen karatay'ın karbonhidratsız diyet nedeniyle hipoglisemiye girdiği için dolandırıldığını söylemişti ve resmen linç edilmişlerdi.

    2- daha sonra karatay'ın kolesterolün zararlı olduğunu söylemesine aynı akademisyenler tepki vermişti. ilaç şirketlerine atıp tutuyorlar diye suçlamıştı.

    peki sonra ne oldu: kolesterol için ilaç başlama sınırı yükseltildi. hem de bunu yapan fda (amerikan gıda dairesi).yani ilaçların piyasasını, rantını, patentini elinde bulunduran kurum.yani kolesterol o kadar da zararlı değilmiş ki artık fda bile geri adım attı fakat canan hoca atamadı.