kayıt

türkiye'ye bok atayım da cool olayım

  1. 1
    başlık başa kalmış.

    bir boktan haberi olmayanların eleştirdiği eleştiri. harbiden dışarıdan bakınca her şey çok basit geliyor insana. kim karın tokluğuna çalışıyor merak ediyorum? kendim, bir fabrikada çalıştım bu yaz. orada 5-10 tane suriyeli vardı. gayet bizimki gibi bir ücret alıyorlardı. hatta 13 yaşındaki çocuk bile.
    şanlıurfa'da hamallık piyasasında bile rekabet oluyor, hamallar bile iş bulamayacak seviyeye geliyor. yani, suriyeliler bazılarının bahsettiği gibi o kadar da pislik,sefalet içinde değiller.

    yine de zor tabi, ülkenden başka bir yerde olmak. allah yardımcıları olsun. ama yani onlara yaptığımız insanlığı görmeyenin de aklına tüküreyim arkadaş. devletin yapmadığını millete nasıl yüklüyorsunuz? devletin yapması gereken ise, istihdama ayar çekmek. adam gelip, senin hamalının işini tüketiyorsa, rekabetten dolayı o hamal hak ettiği ücreti değil de, daha düşüğünü alıyorsa ortada yanlış yapılmış şeyler var demektir.

    bekara karı boşamak kolay diye bir ata sözümüz var ya hani. harbiden, işin içinde olmayana, yorum yapmak kolay, götünden sallamak kolay. bok içinde boğulması gereken kişi kendini belli ediyor aslında...