kayıt

kutup sözlük moderasyonu

  1. 19
    son zamanlarda sıkça eleştirilen moderasyon.

    ben geçen seneyi pek hatırlamıyorum. ama moderasyona yönetime dair herhangi bir artı eksi düşüncem yoktu. pek bir sıkıntı yaşamamışım ya da pek bir sorun görmemişim demek ki ne bileyim. ya da cidden hatırlamıyor da olabilirim hafızam kötüdür.

    bu yıl hem gördüğüm dahil olmadığım, hem de dahil olduğum her türlü problemin çözümü için özellikle uğraşıldı. her problemden sonra duyurulardan bilgilendirme geldi. kayıtsız kalınmadı olaylara.

    tabi eleştirilecek, problemler olacak bilmem ne. ama bu modluk işinden pek bir şey kazanmıyorlardır herhalde. sözlüğü de epey önemsiyormuş gibi görünüyorlar, öyle davranıyorlar. tabi istediğin zaman ulaşabiliyorsun, gayet düzgün kibar cevaplar veriyorlar.

    hataları da vardır mutlaka. bir kaç kere hatali giri silindiğini gördüm mesela. ama olur öyle şeyler. bazı olaylara yanlış yaklaşmış da olabilirler, bana denk gelmemiştir belki. o da olur. herkesi memnun etmek mümkün değil.

    bir de özellikle sözlük içinde başlıklarda tartışmaya pek açık değillermiş gibi geliyor: ne demek istedim? mesela bir eleştiri yapıp sağda yazıyoruz bunu, sanıyorum ki bir mod gelip o başlıkta bizimle tartışmaya girişmiyor. bu böyle midir bilmem, gördüklerimden yola çıktım sadece. böyle bir durum modlara haksızlık olur mu onu da düşünmek lazım. sonuçta modlar öyle açık bir ortamda bütün sözlüğe karşı tartışma yürütmek gibi bir sorumluluğa sahip değil. özelden de her türlü eleştiriye tartışmaya açıklar gibi görünüyor.

    zaten esas olarak görevleri problem varsa formata bakıp, çözmek. bu kadar yani ne bileyim. moderasyon şu sıralar epey tıkırında ve beklenenin üzerinde bence.

    yalakalık filan değil, doğru yapanın doğru yaptığı şeyi söyleyeceksin. yoksa haksızlık olur öte türlü. sırf kötü yönden eleştirip durursan şevkini kırarsın insanların.