kayıt

eşcinsellik

  1. 10
    aynı cinsten iki canlının, seks yapması.

    şu giri kesinlikle okunmalı önceden, yoksa yazım zerre anlaşılmaz:

    exkutupsozluk.com/...

    yukarıda gördüldüğü üzere: bir erkek başka bir erkeğe aşık olabilir. yukarıdaki aşk tanımına göre düşünüldüğünde insan, hayatını beraber yaşadığı, arasında güçlü ilişkiler ve bağlar bulunan her insana güçlü bir sevgi besler.

    fakat eşcinsellik aynı cins arası aşk ilişkisi değil, aynı cins arası seksi tanımlamaktadır.

    yine yukarıdaki giriye göre düşündüğümüzde: seksin temel amacı üremedir. keyif vermesinin ana nedeni zaten budur. keyif veren hormonlar, bizi üremeye teşvik etmek için evrimsel süreçte var olmuştur.

    bu durumda normal koşullarda bir canlı, aynı cinsten başka bir canlı ile seks yapma isteği hissetmez. buna rağmen canlı doğada eşcinsellik var diye biliyorum, bunların da kendi nedenleri vardır mutlaka. ya bozuk bir mutasyondan kaynaklanan özel istisna bir durumdur, genele yayıldıysa da onun nedenini bilmek lazım. tabi canlılık sadece eşcinsel ilişkiyle sürdürülemeyeceğine göre eşcinsellik tamamen bir canlı türünün geneline yayılamaz. yoksa o canlı türü tükenecektir.

    insanda içgüdüler, yani hormonlara verilen tepkiler içtepilere dönüşür. bu ne demektir? canlı bir düşman görürse saldırır ya da kaçar, insan düşman gördüğünde canlının hissettiği aynı korkuyu hisseder: aynı hormon salgılanır fakat, insan emeğe ve bilince sahip olduğundan durumuna göre düşmanını yanaklarından bile öpebilir.

    bu da insanın eşcinsel olabilmesi için illa fiziksel bir bozukluğa sahip olması gerektiği önermesini çürütür.

    günümüzdeki cinsel baskılar eşcinselliği körüklemektedir. bu kaçınılmaz bir gerçek. yine de eşcinselliğin tek nedeni budur demiyorum. fiziksel hormonal bir bozukluktan da kaynaklanabilir: beğenilerin zevklerin yaşanmış şeyler sonucu farklı şekillenmesinden de kaynaklanabilir. ama bütün bunlar cinsel baskılar bulunmayan bir ortamda çok nadir ortaya çıkarlar. fakat günümüzde eşcinsellik oldukça yaygındır.

    üreme temel bir ihtiyaç olduğundan, hormonal baskıları epey güçlüdür. açlık gibi bir duygudur cinsel ihtiyaç, giderilmemesi çok büyük problemlere yol açar, sağlıksızdır. bir de üzerine baskılanması büyük psikolojik problemler doğurur. eşcinsellik bu isteği giderip rahatlamak için bir yoldur.

    fakat insanın makatı, bir şey girmesi için uygun değildir. amacı atık boşaltımı yapmaktır. oraya herhangi bir şey sokmak, zararlıdır. zaten bilindiği üzere anal ilişki bir süre sonra makata zarar verir ve o bölgeye operasyon yapılması gerekir.

    kısaca eşcinsellik: bazı durumlarda zararlı olmasının yanı sıra normal koşullarda gereksizdir ve çok nadir ortaya çıkar. zira üreme olmazsa, seks de olmaz, alınan keyif de olmaz. bu dediğim yanlış anlaşılmadan önce tekrar okunsun: üremeyen seksten keyif almaz seks yapmasın demiyorum. seksten alınan keyfin temeli üremedir diyorum. o yüzden karşı cinsle yapmak dışında pek bir anlamı kalmıyor "normal koşullarda".

    bu kesinlikle demek değildir ki eşcinseller kötü insanlar, haydi gidip eşcinsellerin ilişkilerini engelleyelim, onların ilişkilerini bozalım bilmem ne. iyi insan nasıl seviştiğiyle iyi insan olmaz. ayrıca insanların cinsel hayatlarına karışmak da bize düşmez.

    fakat, mesela, tacizler ve tecavüzler de eşcinselliği yaratır. küçükken tacize uğramış bir çocuğun ileride eşcinsel olma ihtimali artar. bunun çeşitli örnekleri vardır. çocuklukta yaşanılan şeyler hayatı öğrendiğimiz anlardır. çocuk cinselliği böyle öğrenirse, ileride bundan kurtulmakta zorlanır. bu olmasa dahi: büyük travmatik sonuçları olacaktır. hele toplumun homofobik algısı düşünülünce çocuk kendinden nefret ederek büyüyebilir.

    diyeceksiniz ki hetero tacizler tecavüzler çocuğa zarar vermiyor mu? zaten esas problem eşcinsellik değil, esas problem cinsel baskılar. temel bir ihtiyacın bastırılması, ayıp, yasak ve ödül olarak görülmesi. bütün bunlar ortadan kalkarsa eşcinselliğin de çok büyük ölçüde azalacağını düşünüyorum.

    kesinlikle homofobik değilimdir. tanıdığım tüm eşcinsel bireyler gayet sevimli ve düzgün insanlardı. bunun tersi eşcinseller de vardır tabi. eşcinsel olmak iyi sevimli olmak demek değildir.

    tartıştığım esas şey anlaşılmıştır umarım.

    edit: ve tabi güncel ve sıkça sorulan bir soruya da kendi cevabımı vereyim: eşcinsellik gerçekten eğilimdir.