kayıt

zeki ama çalışmıyor

  1. 9
    Kişinin bi tarafına zor gelen veya cidden beceremediği bir konu, olay veya durum sonucunda söylediği/kendisi hakkında söylenen sözdür.

    Şimdi kardeşlerim, adamın önünde aslında farkında bile olmadığı kadar imkan var. Ama sonuç hüsran. Durum bu değil mi? Alternatiflere de bakmak lazım tabi. Mesela:
    Kabiliyet başka yönde, normal. Gerçekten uğraştım çabaladım olmadı, normaldir kardeşim hepimiz birşeyleri uğraşıp yapamıyoruz. İstemiyorum ticarete atılacağım, helal olsun kazan ekmeğini... Yani derdim herkes her şeyi yapmak zorunda gibi hastalıklı bir olay değil. (Ülkedeki üniversite fetişi başka bi konu, o bu zekileri meşrulaştırmaya yarıyor ve tek haklı savunma. ama bu lafla ve bahsettiğim güruhla alakalı değil işte yeteneğin doğru kullanımı o, başlık farklı) Bi önceki arkadaşın belirttiği gibi diğer cevherleri yok saymak da değil amacım. Sadece çalışmayı dahi akıl etmeye üşenen üstüne bir de bahane arayan insanları anlamıyorum.

    -- spoiler --

    Mühendis olacam ben ama bu fizik zor be üşeniyorum. Aslında zekiyim yanlış anlama biraz baksam yaparım ha...

    -- spoiler --

    İşte buna hadi ordan derim.

    Bu lafta bahsi geçen kişiler genelde bu gruba dahil oluyor. En azından benim gördüklerim böyle.

    Şu ülkede imkansızlıkların ortasında canını dişine takıp çalışan bi yığın insan var. Bu insanların arasında o kadar istemesine rağmen türev dersini göremeyen insan (temsili) var. Sen sonra diyorsun zeki ama çalışmıyor. Hadi ya, sadece önündeki imkanları göremeyecek kadar, durum değerlendirmesi, kıyaslama yapamayacak kadar zeki o arkadaş. Sen o elemanın zekasını git uğraşıp didinen o garibana anlat bak neler anlatacak sana. gücenmez, dert de etmez. gelir halini anlatır. o da sana bana yeter, artar hatta.

    Hayatım boyunca ve ebeveyn olunca bu entryi hatırlamak, g.tüm zoru görünce çalışan veya zeki ve çalışan olmak ümidiyle vesselam.