kayıt

vikings

  1. 14
    s01e05:
    raid

    -- spoiler --

    .olaylar da olaylar, reis kahinden de destekli bir baskın düzenlendi ragnarın mekanına . ortalığı yıktı geçirdi, milleti öldürdü. bir sürü adam öldü ama esas ailemize zarar gelmedi. olan yine figuranlara oldu tabi, ragnar tepelerde plan yapar iken adam planı uyguladı ve yerini sahiplenmiş oldu.

    .şimdi madem teketek dövüş talep edecek idi neden başından beri etmedi? şimdi yaralı diye mi çok destansı olacak? nedir olayı anlamakta zorlanıyorum. daha güzel bir plan bekler idim bizim ragnar'dan hele o kadar düşünüp, triplere girip de bunu bulması pek olmadı.

    .rollo abimiz kardeşini yine satmadı, işkenceye bile göğüs geriyor adam. ilkin kıytırık bir karakter gibi gösterip şimdi adamı yüceltiyorlar. tabi karıda gözü olması meselesi o kadar da büyük bir şey değilmiş belki çünkü adamlar misafirleri ile karılarını paylaşıyorlar. gavatlık adetten yani, bir garip gelenek imiş cidden.

    .araya viking mitolojisinden ders notlarını da katmışlar. dünya nasıl yaratıldı meselesi hoş idi. bizim rahibin hikayesi o kadar da göz alıcı gelmez idi tabi 6 günde yarattı diye başlasa. rahip olayı da pek garip gerçekten. bunların hepsi tarihi meseleler ise çok garip işler olmuş.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...