kayıt

vikings

  1. 11
    s01e02:
    wrath of northmen

    -- spoiler --

    .hristiyanlık propagandasına bağlayacaklar sandım ama biraz tersi şekilde gelişti. tabi sonunda bir çoğunu hristiyan yapacaklarına göre yine de dipten temelden bir progapana olabilir. olaylar tarihi bir vakadan esinlenilmiş ise garip tabi, belki direkt kendisini anlatıyorlardır ama biraz sallamasyon da katıyorlardır. spartacus'de olduğu gibi.

    .vikinglerin batıyı keşfi, batının tanrısına laf sokmaları yağmacılıkları ve gaddarlıkları tarzında bir iş devam edecek herhalde. dizinin esas karakterlerini rahip tekmeler iken görmek garip oluyor. esas karakteri henüz masum kanına girmemiş gibi görünüyor ama o da bir viking sonuç itibari ile. gemide isyan çıkartmaya çalışan bir tipi öldürüverdi. üstelik karaya da yakınlardı, boşa gitti abimiz.

    .dönüşte lordlarına ahanda batı varmış diyince ne olacak sanıyor orası da garip, adam yardım edenleri bile öldürttü, batıda toprak var ise aferin size emri dinlememek ile iyi mi yapmşsınız diyecek? yoksa abimiz büyük oynayıp lordluğa falan mı yükselmeye çalışıyor nedir ben tam çözemedim.

    .tarihi olayan da bihaber bu dizi izlenmez mi yoksa bilemedim ama birden ingiltereye ulaşmaları hoş oldu. tabi allahın manastırını niye korumuyorlarmış o da garip ama öyle işte, belki efsaneleri böyledir.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...