kayıt

dedizm

  1. 5
    kendi zıtlarıyla yaşar. dedizm doğal düzen savunucularının aksine seçilimden yana değildir. dedist bir erkek nefes alabilen her kıza yavşayabilir. bu eşitlikçi yönüyle komünizmin cinsler dünyasındaki yansıması olarak düşünülebilir.

    dedizm bir ekonomik sistem kadar altyapıya sahip olmasa da kendisi kendi içerisinde bir felsefeye sahiptir. ufak bir güruh tarafından benimsenmesine rağmen gerçekçi olursak türk erkeklerinin yüzde 70'inin haberi olmamasına rağmen benimsediği görüştür de diyebiliriz..

    dedizm'in komünizmle diğer ortak yanı, tarihsel materyalizmi benimsemesidir. bir dedist eninde sonunda seçilim sisteminin çöküp, nefes alma sisteminin geleceğini savunur zira seçilim sistemi insan soyunun devamı için bir araz olmaktan öte gidemez. kısaca önemli olan ruh güzelliğidir der bir dedist. aslında demez lan şaka şaka ama netice budur. bu yönüyle de tasavvufi doneler sunarak aslında teorik altyapısının ne kadar kuvvetli olduğunu gösterir.

    dedizm bir nevi kurtuluştur. erkek neslinin kurtuluşu. dedizm bütün dünyaya hakim olduğunda sistemleri tek başına devirebilecek bir kelebek etkisi yaratacaktır çünkü bir dedist asla bencil değildir. bu yüzden seçilim yerine nefes alabilme kriterine önem verir çünkü hemcinslerinin de müreffeh olmasını ister. onların bu zevkten mahrum kalmalarını istemez yani en nihayetinde marks'ın iddia ettiği gibi kapitalizm, işçiler tarafından değil, her sınıftan dedistler tarafından yıkılacaktır çünkü bilimsel dedizm tüm dünyaya hakim olduğunda kapitalist düzenin bütün ahlaki bozuklukları yok olmuş olacaktır.

    yaşasın dedizmin yüce ideolojisi kahrolsun seçilmeciler.