kayıt

euroleague 2021-2022 sezonu

  1. 1
    normal sezonu 30 eylül 2021 tarihinde başlayıp 8 nisan 2022 tarihinde bitecek olan organizasyon. geliyor gönlümün efendisi, seyircisiz euroleague'in bir işe yaramadığını geçen sezon gördük. artık o salonlarda tribünler de dolu olacak. i feel devotion!

    kısaca bi takımlara göz atalım:

    alba berlin: luke sikma reyis önderliğinde 15-18 sıra arasında mücadelesini verecektir.

    anadolu efes: geçen sezonun şampiyonu. sertaç hariç bu sene kadroyu korumayı başardılar. yine şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri. burada en önemli durum basketçiler başarıya doymuş mu göreceğiz. başarıya doymuş bir yapıda sezona girerlerse hayal kırıklığı ile sonuçlanan bir sezon izleyebiliriz.

    as monaco: tırnaklarıyla kazıyarak tarihinde ilk kez euroleague'de mücadele edecek fransız takımı. mike james'i kadroya katarak dikkatleri üzerinde topladı. ayrıca kadrosunda leo westermann, donatas motiejunas, will thomas, brock motum gibi euroleague tecrübesine sahip isimler bulunuyor. rob gray gibi etkileyici bir skorere sahipler. keyif veren bir takım olabilir.

    olimpia milano: kevin punter haricinde kadroyu koruyup, kağıt üzerinde iyi eklemeler yaptı. özellikle nicolo melli ve konstantinos mitoglou takviyeleri fazlasıyla iyi hamle. ayrıca nba'den troy daniels transfer edildi. playoff/final-four civarlarında olurlar yine.

    saski baskonia: şu isimle anılması da garibime gidiyor. biz bu adamları hep tau ceramica diye bildik. kadroda olan ağırlıkları sebebiyle (pierria henry, luca vildoza, achille polonara) ligin en büyük kan kaybeden takımı bence. fakat yerlerine kötü isimler gelmedi sanki: wade baldwin, simone fontecchio, matt costello, vanja marinkovic. play off'u zorlarlar diye düşünüyorum.

    kızılyıldız: çok detaylı bir analiz kasmaya gerek yok. 15-18 arası adaylardan. nikola kalinic iyi hamle ama.

    cska moskova: bu adamlar için de çok diyecek bişey yok. final four adayı. marius grigonis çok iyi bir hamle. fakat o alexey shved hamlesini kim düşündüyse sülalesini saygıyla anmak lazım. itoudis bu adamı disipline sokup euroleague kazanırsa moskova meydanına heykelini diksinler.

    barcelona: kadroyu büyük ölçüde koruyup güzel hamleler yapmışlar. özellikle uzun rotasyonu sanırım euroleague'in en iyi rotasyonu: brandon davies, sertaç şanlı, rolands smits, nigel hayes, nikola mirotic. nick calathes gibi şut özürlüsüyle yola devam etmek yine bir kumar ama saras hocamız güveniyor demekki. final four gelir de sonrası nolur bilemem.

    bayern münih: geçen sene kağıt üstünde sıradan bir kadroydu fakat inanılmaz bir sezon geçirmişlerdi. şimdi o kadrodaki en önemli 2 isim jalen reynolds ve wade baldwin kadroda yoklar. kötü transferleri yok ama geçen seneki gibi ses getirebileceklerinden şüpheliyim. yine de andrea trinchieri başlarında varken saygı duyulması gerekiyor.

    fenerbahçe beko: yazın kokoşkov'un ihanetine uğradık. sen transferleri yaptır sonra doğru miami heat'e git. ben senin amk igor. neyse bu sezon bir şey beklemeyin bu takımdan. play off olursa başarılı sayın. sasa djordjevic kafadan kontak bir koç, güvenip yola çıkılmaz. kağıt üstünde iyi kadro da oynatacak koç lazım. dyshawn pierre vol2 olmaya aday bir marial shayok var o da yeterli.

    asvel: valla benim bu sezon için en merak ettiğim takım asvel. çok can yakmaları muhtemel hatta play-off potasında bile olabilirler. ileride nba'in potansiyel yıldız adayı victor wenbanyama'yı aldılar. onun haricinde youssoupha fall, elie okobo, dylan osetkowski, kostas antetokounmpo, david lighty ve yine bir nba yıldızı olması beklenen matthew strazel kadroda. merakla bekliyorum bu kadroyu.

    maccabi tel aviv: seyircinin salona dönmesinin en çok yarayacağı takım maccabi olacak kesinlikle. seyirciyle bütünleşen en iyi takımlardan biri. kadroda bolca abd pasaportlu oyuncu içeriyor. o kimya tutarsa israil'de çoğu takımı tarumar ederler.

    olympiakos piraeus: artık spanoulis olmadan yollarına devam edecekler. sakallı reyis basketbolu bıraktı maalesef. tipik bir play off takımı gibiler şu an.

    panathinaikos: nerde o eski pana be? 13-18 arasında bir yerde bitirirler büyük ihtimalle.

    real madrid: final four için yeri garanti gibi ama belli de olmaz. çok fazla bir şey demeye gerek yok. pablo laso işini bilir.

    unics kazan: khimki gibi sakat bir organizasyondan sonra ilaç gibi gelecektir unics. değişik bir kadro yapısı var, sürpriz sonuçlar alabilir birkaç maçta.

    zalgiris kaunas: jokubaitis, grigonis, hayes, walkup gibi geçen sezonun en önemli parçalarını kaybettiler. bir zamanların potansiyel nba yıldız adayı gösterilen emmanuel mudiay'ı kadroya kattılar. bakalım kimya uyacak mı göreceğiz. play off yapacaklarına çok ihtimal vermiyorum.

    zenit: geçen sezon izlemekten en çok keyif aldığım takım zenit'ti yalan yok. inanılmaz bir mücadele ediyolardı. kevin pangos'u nba'e kaptırdılar, büyük kayıp fakat diğer parçalar büyük oranda korundu. nba'den shabazz napier geldi. jordan mickey pota altına iyi takviye. play off potasında olur gibiler.