kayıt

insan kendini sevmeli midir

  1. 7
    Bence gerek yok.
    Ayrıca kendimi sevmeden başka birilerini pekala sevebilirim.
    Hatalarımın ve eksiklerimin farkında olmama rağmen herhangi bir değişiklik yapmadığımı düşündükçe nasıl kendimi sevebilirim? Ben sizler kadar Yüzsüz enayi değilim kusura bakmayın.
    Biliyorum ki hepiniz eksik, hepiniz hatalısınız. Ama bir şekilde kendinizi Afyonlayıp uyutmayı başarabiliyorsunuz.
    Aptal bir bok olduğumun farkındayım ama bu beni bok olduğunu bilmeyen boklardan daha iyi yapıyor. Ben de buna tutunuyorum işte.
    • Bok olduğunu bilmeyen insanın kendini sevmesiyle, yediği boklarin farkında olarak kendini seven insan ikiye ayrılır. İlki polyanna'cılık oynar ve bu senin dediğin kişiyle birebir eşleşir buraya kadar tamam. Ama kendinin farkında olan ve kendi kusurlarını değiştirmeye çalıştıran insan zaten kendini seviyordur.
    • O zaman neden etrafımızdaki her insan mükemmelmiş taklidi yapıyor?
      Neden kimse hatasını dürüstçe söylemiyor?
      Neden herhangi bir durumda önce kendi yararını gözetiyor? Karşı tarafa kesinlikle hak vermiyor?
      Böyle yaparak mı insanlar hatalarının farkına varıp da düzeltiyor?
      Hepimiz tiyatro oynuyoruz. Herhangi bir duygumuz içten değil çünkü her an kalkanlarımız açık. Bir anlık gaflet ile içten bir duygu gösterdiğimizde insanların bakışlarının nasıl değiştiğini görüyoruz. Yargılayan bakışlar anında üzerimizde. Bu yüzden de her zaman olmadığımız birisi gibi davranıp günün sonunda o kişi olduğumuza kendimizi inandırmaya çalışıyoruz. Hatamın farkındayım ve ben hatalarımı seviyorum. Değiştirmek istemiyorum ki. Sadece hataların kabullenilmesini istiyorum. Onlara sahip değilmiş gibi davranılmasını değil. O saatten sonra ister değiştir ister kalsın.