kayıt

19 ağustos 2019 hdp'li van diyarbakır mardin belediyelerine kayyum atanması

  1. 4
    bölgeye, bölge insanına düşman olmuş akp'nin şaşırtmayan kararı. Bakın bu isimlerin seçime girmesine kimse karşı çıkmadı. Varsa bir terör emaresi seçime girmelerine engel olurdunuz. Bu da tartışılırdı fakat siz Kürtlerin siyasi haklarının olmadığını, oylarının geçersiz olduğunu hissettirmek istiyorsunuz. Hepsini öldürüp, içeri tıkamadığınızdan ötekileştiriyorsunuz.

    Kendi perspektifimize gömülmemenin zamanı geldiğini sanırım yavaş yavaş öğreniyoruz. Zira son zamanlarda öne çıkan siyasi figürlerimiz de bu tanıma uygun kişiler.

    (bkz: theory of mind)

    Biz batının zihin kuramı oturmamış otistik çocuklarıyız. Dar dünyamıza sıkışıp empati yapamadık. Belki de yüzleşmek istemedik. Bu zihniyet ise bize sike sike bunu öğretti. Artık televizyonda izlediğimiz "pkk çocukları siper olarak kullandı" haberinin polis teröründen ibaret olduğunu biliyoruz. Polisin bu ülkede keyfi çocuk öldürdüğünü de. Polis terörü, güç zehirlenmesi yaşamış itlerin yine kendini güç zanneden zehirli itleri. Sahipleri gibi davranmaya başlamış köpeklere hakaret ettim bunu diyerek. biz liseli bir çocuğun günde defalarca çantasının boşaltıldığı anlara seyircilik etmedik, o sekansın bünyede yarattığı şok edici etkiyi de bilemeyiz. kahraman polisimizin o çantaları yere döküp saçmalarını da izlemedik. bu zihniyetin ne kadar ileri gidebileceğini, hayatın normal işleyişine ne derece çomak sokacağını bilemedik. Bilmek de istemedik. Yarın bize yapılana dek. Onu yaşayacağımızı düşünmüyorum. Gün geçtikçe güçsüzleşen. Güçsüzleştikce adileşen bu zihniyete bunu yaptırmayacağız. Fakat o zaman bile kendimi affetmeyeceğim otistik olduğum zamanlar için.