kayıt

Yaprak'ın sarhoşken yazdıkları

  1. 13
    bi adamın kusurlarında kaybolmak istiyorum. ondan belki boyu kısa olandan, şaşı olana, sonra tekrar kısaya, şaşıya, başka bir kısaya... bi geniş omuzlara boş vermişlik edemiyorum, onun dışında dünya harikası olsalar ne? hiç de uygun değil geniş omuzlar ince bele.
    kendini zeki, beni salak sanan salak adamlardan olacak sonum, sorma biliyorum. bu arada
    önüme gelenle yatıyormuş gibi duruyorum, sağdan soldan duyuyorum. bi erkeğe yakışan sadeliğe tezat rüküş laflar sarf ettikçe dikkat çekiyorum.
    ara ara o bakıyor ben bakıyorum. bazı bazı yanıma geliyor, sonra kaçıyor tutamıyorum. benim hareketlerimin aynısını yapmaya başlamışken zamanla, etkim altında işte ortada. lakin itiraflar duymak haram bana. hem etkilense de huyumu sevmiyor sonra. içindekiler bitsin istiyor. çünkü askerden yeni gelmiş gibi olduğumu biliyor.
    geceleri dertli dertli keman çalan imam gibiyim. ulan imamsın sen, keman neyine; sen ney üfle de "sen neymişsin be abi" desin cemaat de.
    kadının biri mimar sinan sonrası türk klasik dönem mimarlığından bahsediyor, allah'tan kimse çıkıp da corbusier'i övmüyor. ha dayanamadı, dışarı çıktı; gücüm kuvvetim olsa soluğum yanında sonlanırdı