kayıt

game of thrones

  1. 723
    öncelikle birilerinin son sezonun 6 bölüm olduğunu bu sik kafalı yapımcılara hatırlatması gerekiyordu sanırım zira 6 bölümlük sezonun üçte biri sikimsonik bir şekilde ilerledi.

    hadi ilk bölümü klasik got girişi diye mazur gördük ama bu 2. bölüm neydi amk? ilk bölümde selam brolar biz de geldik hadi sarılalım derken ikinci bölümde de yedik içtik hadi helalleşelim şimdi de dediler sanırım. final sezonu olmasa ya da 10-12 bölümlük bir sezon olsa gayet makul kabul edilebilirdi aslında bölüm...

    şömine başındaki muhabbet efsane idi mesela ama hal böyleyken 15 dakika şömine sahnesi izlemek yerine var olma savaşı dedikleri savaş öncesi toplantısının 15 dakika olmasını bekliyor insan ama biz 15 dakika Tormund'un nasıl dev sütü içtiğini dinliyoruz falan... amaç nedir amk?

    peki ya 7 sezondur beklediğimiz jaime ve bran karşılaşmasına ne demeli... ben eski jaime değilim, takma bro ben de zaten bran değilim o zaman soğukta götümüz donmasın dağılalım? bu mu yani...

    ilk bölümde fanlar bekliyordu dany&jon öpüştü, fanlar küsmesin şimdi de arya ile gendry'i seviştirelim hak geçmesin falan... o da yetmiyor ilk bölümde ısıt o zaman kraliçeni ihihih, bu bölümde çüküm yok ama savaşır ben sen korurum geyiği...

    ya her şeyi geçtim bran'in her dediğine herkes inanıyor -tabii işine gelince, misal demir taht müptezeli kaşar dany- ama biri de demiyor ki ya bu üç gözlü kuzgun nedir hele bi otur anlat yeğenim ama olur mu onun yerine tormund 3 ay nasıl süt içtiğini anlatıyor.

    böyle anlatılabilecek yarak kürek bonboşş sahneler içeren bir bölüm daha izledik oysa doğru diyalog tercihlerine yer verseler çok güzel bir bölüm olabilirdi, tyrion&bran ve jaime&bran sekanslarına özellikle.

    neyse efendim net bir şekilde 8. sezonun sadece dizi izleyicilerini sömürmek için yapıldığını resmen anlamış bulunuyoruz yoksa pek ala 7 sezonu 10 bölümde final yapıp bitirebileceklerini gördük fazladan eklenen tüm bölümler sikimsonik aşk dizisi tadında vıcık işler.

    3. bölüm itibari ile savaş geliyor aksiyon başlıyor gibi görünüyor ama 5 dakika savaşıp, ya night king başkan otur şöyle iki şarap içelim derdini anlat bize diye büvet ağacı'nın dibinde piknik yaparlarsa da şaşırmam.