kayıt

25 mart 2019 ayk duyurusu

  1. 6
    Bakın ben yeni katıldım bu ortama. interaktif sözlük aylık istatistiklerinde görünce geldim, ondan önce haberim bile yoktu ki ben yıllardır yazarım sözlüklerde. Son açıklamaları doğru bulmuyorum nedenini de söyleyeyim, bunun hiç bir örneği yok çünkü. Bir insan bir siteye üye olup bir şeyler yazabilir ve ardından uzun süre kaybolabilir. İnterneti yoktur, hayatında sorunları olur, aklına gelmez, vs vs. Yıllar sonra bile olsa dönüp girebilir ve tekrar aktif olabilir.

    Burası iş çıkışı düzenli uğranılan bir kafe ve arkadaş ortamı değil sonuçta bir sosyal medya mecrası. Bunu yapmak aynı zamanda sözlüğün elinde biriken kullanıcı datasını da kaybetmesi anlamına geliyor ki aklım almıyor kim niye böyle bir tercih yapsın. Burada okuyucu az, yazan çok ve kankacılık yoğun. Bu da şu demek ki kalabalık kuru ve okuyan değil yazan, dönemsel. Ayda yılda bir ciler emek vermiyor muydu buraya? Adam 5 ay aktif olmuştur dolu dolu yazmıştır okunası yazmıştır sonra kaybolmuştur. Şimdi bu adam her gün sözlüğe girip kankacılık oynayan genç ten daha az mı kıymetli yani? Böyle bir kıstas olamaz. ayda yılda bir bile girdiyse ki kimse burada üyesinin siteye girme sıklığına göre muamele etme de kendisini haklı görmemeli, bu etik değil çünkü, sen burada tamamen tanıdığın tanımadığın insanların girileriyle var oluyorsun. Kitlen olmasa hareketliliğin de kalmaz.

    500 girili adam bir senedir girmiyor diye burada aktif takıldığı dönemi hiçe sayıp adamın üyeliğini silmek akıl işi değil. Bence bir an önce bu yanlışınızdan dönün, kim neden böyle bir karar aldı orasını da anlamış değilim ama Bu yapılan şu demek "düzenli sözlüğe gireceksiniz girmezseniz bizim için öneminiz yok" . Sözlük konseptinin artık oldies olduğu günümüz sosyal medyasında böyle ötekileştirici ve zaten bir avuç olan kitleyi üzecek hareketleri doğru bulmuyorum. yeni bir yazar olarak tavsiyem bu yanlıştan dönülmesi. kutup nickli arkadaşın bu yeni gelişmeye destek vermeyeceğini düşünüyorum kimse o nickten yazan arkadaş, onunla da tartışın bence bu olayı.