kayıt

kutup itiraf

  1. 340
    üniversiteye başladığımdan beridir en büyük memleket hasretimi çekiyorum. en son şubat ayında gitmiştim, ilk defa bu kadar uzak kaldım.

    daraldım amk. evimi, evimin bahçesini özledim. ırmaktan gelen bok kokusunu bile özledim. yeni belediye başkanını internetten gördüm aynı johny sins'e benziyor amk. sikmese hemşehrilerimi. eski başkan 8 tane köprü yapmıştı, arkasından köprülü ahmet paşanın kayıp dölü diyorlardı. o bilmiyor tabi bunu. belki de biliyordur. çok da sikimde.

    annemin yemeklerini özledim. tam bu saat benim süt saatimdi. sütün yanında babamın köşem büfeden aldığı açık peynirden yemeyi çok seviyodum. gerçi babam da kapitalizmin tuzağına düşmüş amk en son gittiğimde süpermarket peyniri vardı buzdolabında. ismini vermiyim reklam olmasın.

    tereyağında biber salçalı yumurta yapardı annem. onunla büyüdüm ben. şimdi olsa ne götürürüm. yanında da bi sokum ekmek olacak ki aaah ah. banacaksın yağına cokur cokur, ağzına götürürken elinden dirseklerine akacak onun yağı.

    babamın arabasını yıkardım şimdi orda olsam. adam sosyalleşmem için bana böyle bir görev vermişti:

    + oğlum evde kös kös oturuyosun sabahtan akşama, ne biçim adamsın sen?
    - ya nabayım baba?
    + git arabayı yıka.

    direksiyona geçip, mal mal hareketler yapardım belki. küçükken bizim eski arabaya binip kendi kendime taksicilik oynardım. hayali müşteriler yapardım kendime. ulan ben de iyi malmışım ha. napayım be sözlük? tek çocuktum, üzerime çok düşülüyordu. doğru düzgün mahalle arkadaşım bile olmadı benim. tek büyüdüm.

    özlüyorum çok. evde olsam şimdi balkona geçer, bahçenin kokusunu çekerdim içime. bahçe dediğim de bildiğiniz balta girmemiş orman. dedem boş bulduğu yere ağaç dikiyor. dediğine göre sonradan değerlenecekmiş hep buralar. bi gelip görseniz hep dutluk. yok lan ne dutu? bissürü ağaç var. çamdı, erikdi, nardı var da var. dut da var. hatta muz bile var. tohumunu anamurdan özel getirttik. * ama vermiyo tabi. verse direk bizim termespordaki kenyalının önüne atacam. haybeye tesisleri işgal ediyor ibne. rüzgarın oğlu diye aldık, aygırın oğlu çıktı.

    temmuzda yanıma gelin lan. adres kolay zaten göt içi kadar ilçe. size pastırmalı terme pidesi yedireyim. mısır ekmeğiyle yoğurt yedireyim. ev büyükçe, bayramlarda kalabalık oluyo diye büyüttüydük zamanında. bence sığışırız.

    tatlı çekti canım sözlük. bak şu revaniler aynı anneminkilere benziyo:

    www.yemekkulturu.net/...

    finaller de başladı. malım ben biraz. öyle hemen anlayamıyorum. okulda toplanırız 6-7 arkadaş, konuya çalışırız, herkes anlar bi ben anlamam. babam der ki, "oğlum yaşıtlarından her zaman bir farkın olsun." al işte fark amk. bunu duysa uçan tekme atar gerçi bana. babam demişken, onu da özledim lan. küçükken omzunda gezdirirdi beni. lambaya felan dokunur sevinirdim.

    revanide kaldı aklım. yapacak bir şey yok. dur şu pazartesi günkü sınava bakayım biraz.