kayıt

Senegalli turiste cami bombalamaya mı geldin diyen taksici

  1. 5
    avukatlara da sık sık yapıldığı için bir mesleğe tümden isnatta bulunulmasına karşıyım. "avukatlar yalancıdır", "polisler faşisttir" gibi genellemelere.

    ama taksiciler insanları bu genellemeyi yapmaya zorluyor maalesef. bu hafta bir gün içinde iki kez taksiye bindim. ilkine gideceğim yeri söyledim. geri dönecekseniz bekleyeyim dedi. yok dedim oradan başka bi yere geçeceğim. tekrar yarım saat bir saatse beklerim dedi. yok dedim daha uzun. sonra gideceğim yerden beni alacak aracı aradım. "e abi madem ordan araç alacak seni aracın götüreceği yere kadar ben götürseydim" dedi. bildiğin psikoljik tacize vardı muhabbet.

    neyse akşam iş bitti tekrar taksiye bindim. biraz telefona bakayım dedim. kafamı bi kaldırdım hiç bilmediğim ara sokaklara girmişiz. neymiş ana yolda çok trafik ışığı varmış da beklermişisiz. normalde 15 lira tutacak yere 22 lira tuttu taksimetre.

    özetle her bindiğim taksi mesafe çok uzun olunca beğenmiyor, çok kısa olunca beğenmiyor, her zaman hak ettiğinden fazlasını alıyor, dolaştırıyor, para üstünü az vermeye çalışıyor vs...

    bu arkadaş da işin iyice bokunu çıkarmış sonuç olarak. diğer taksicilerin dövmesini ihkakı hak olduğu için tasvip etmemem bir yana, sadece şovenizmden ibaret olduğunu düşünüyorum. "ulan biz gizliden az az yapıyorduk sen bokunu çıkarmışsın" gibi bir tepkiyle dövdüler sanırım.