kayıt

Hiç tanımadığın insanlara varlığını armağan etmek

  1. 4
    saçmalıktır.

    hiç tanımadığı insanların iyi olması için çalışmak, bu uğurda bir şeyler yapmak tamamdır bu konuda sorun yoktur fakat hiç tanımadığı bir insana ya da ırk denen bomboş bir şeye armağan etmek tabii ki saçmadır.

    (#1607244) şu entryde meadros denen yazar arkadaşın zırvaladığı lafı bu noktada ele almak gerekir. bu topraklar, topraktır. okuyunca komik gelebiliyor ama kabullenmek gereken budur. bundan 100 sene evvel ''kurtarılan'' bu topraklar eğer kurtarılmamış olsaydı da burada insanlar yaşayacaktı yani. çok basit bir mantık bu. belki biz doğmayacaktık ama bizim yerimize başkaları doğup, yaşayacaktı. işin biyolojik kısmına girmek istemiyorum o noktada. buranın adı türkiye değil de belki başka bir şey olacaktı belki, belki biz yine de burada doğacaktık. yine de yaşayacaktık. verilmiş anti-emperyalist bir savaştı o ırklarla alakası da yoktu. doğu cephesinde birkaç yıl sonra isyancı diye bombalanan insanlar savaşıyor, hatta ermenileri kesiyordu.

    o yüzden boş yapmayalım. insanın emeğinden başka kendini uğruna feda edebileceği başka bir şey yoktur. (#1607237) şurada sezenist a feminist'in dediği ''vatan savunmak başka bir şeydir'' lafında da asıl mevzu sömürü altına girmemektir. eğer o lafın altında da ırkla yahut dinle alakalı bir şey varsa o da saçmadır.

    bir de bu konunun asıl çıkış noktası olan andımız konusu var ki o da bu topraklarda yaşayan egemen olmayan toplumlara ve ırklara uygulanan bir asimile politikasıdır. hiç kimse bir kimlik kabul etmek zorunda değilken herkese bir üst kimlik kabul etme zorunluluğu getirmek mi? beni chp diktatörlük ediyordu diyen 60 yaşındaki akp'li amcalara çevirmeyin. gerçi haklılar ama neyse.