kayıt

İslam'da Bilim ve Teknik

  1. 15
    bence olay dinin insanlara vaadettiği şey. o dinin ehli olanlar, o vaatlere ulaşabiliyor, neden bahsedildiğini anlıyor, dolayısıyla da o vaatlerin gerçek olmasını istiyor (yani cennete gitmek ve cennete gideceğini düşündüğü şekilde kendi çocuklarını yetiştirmek istiyor). bu noktadan sonra başka bir şeyle ilgilenmek, o birey için sadece ve sadece hobi. ilgilenmiyorlar mı? evet ilgileniyorlar. ama dediğim gibi, sadece hobi olarak. bu yüzden de bir itici güçleri yok.

    ama dinsizlerin veya dini olgunluğa erişememiş olan insanların, kültür/sanat da olsa, bilim de olsa, magazin de olsa itici güçleri daha somut ve efektif şeyler. yani dinin kendilerine vaadettiği rahatlık, onlar için sadece birer "vaat". bu yüzden de ömür içerisindeki işlerini/fiillerini/kazanımlarını ne kadar garantiye alırlarsa; dünya üzerinde de o kadar para, duygusal kazanım veya gelecek sigortası yapmış olacaklar. yani dinin verdiği rahatlıktan uzak oldukları için durmuyorlar, anksiyetenin kendisine verdiği motivasyonla bir şeyleri sürekli gerçekleştirmeye çalışıyorlar.

    az zorlasan şu yazdığımdan "gerçek müslüman çalışmaz" dediğimi bile çıkarırsınız; rica ediyorum iyi niyetli okuyup yorumlayın.

    sizi seviyorum