kayıt

kutup itiraf

  1. 9837
    ne yaparsam yapayım, kabul edileceğimi sanırdım. çünkü sen eğer biri için onu tanımadan şöyle düşünüyorsan mesela ondan da aynısını beklersin. diyelim ki birgün o çok büyük bir hata işledi. sen dersin ki, onun bunu işlemeye bile sebebi vardır. öyle güzel düşünürsün. sanırsın ki o da senin için böyle düşünecek değil mi? oysa seni ne yaparsan yap seni en çok sevenler kabul eder. bağrına basar, anlar. dostların yakınındakilerin anlar. çünkü seni tanırlar, uzaktan hüküm vermezler. ne yaparsa yapsın senin hala önemsemeye devam edeceğin kişi odur ama sen onun için öyle olamazsın çünkü bir yabancısın başından beri ve öyle olacaksın. anlamlandırılamayan olacaksın. garipsenen olacaksın. öyle işte sözlük.
    • vebalı gibi kaçılan olacaksın ve verdiğin emeğin hiçbir değeri olmayacak. oysa insan merhabalaştığı insanın bile kaderinden pay alır ve merhabalaştığı insana bile bir şey borçludur. böylece "vefa" diye bir şey kalmayacak ortalıkta. asgari bir anlamı olmayacak bir şeylerin.
    • merhaba bile diyemediğin biri, bir defa oturup konuşamadığın biri seni ne kadar tanıyacaktı ki buradaki monologlarınla ve kustuklarınla, falan filan.