kayıt

ensest

  1. 14
    eşcinsel olmayıp eşcinselliği normal gören zatların normal görmesi gereken cinsel ilişki türü, zira dedikleri gibi kimseye zararı olmaz aynı eşcinseller gibi istem dahilinde bu ilişki türünü gerçekleştirenlerin. fakat çoğu şiddetle tasvip etmeyecektir bunu ve tutarsızlık göstereceklerdir. hâlbuki sahip oldukları ahlak anlayışı bunu da sindirmeli.

    üst girdide de yadırganmayabilir denmiş mesela eşcinselliğe de değinerek, işte temelsiz ahlak anlayışı bu tip kabullere yol açıyor. iş bir kime göre, neye göre mevzusuna girerse ahlakta, ardı arkası kesilmiyor bu tip kabullerin sonra.
    • sorun ahlak anlayışında değil. evrimsel sürecin ensest ile olan ilişkisinde. genlerimizle bu konseptten tiksiniyoruz. kimse çocukken ya da yetişkinken anne ve babayla(x akrabayla) sevişilmez bak demiyor. bu kişilere otomatikman arzu duymuyoruz. neden genetik dedim. survival anlamında sakat genlerin olmaması gerekiyor. bu şekilde evrimleşmişiz. ha istisna yok mu var. kaynak
      ensestin aksine, doğa homofobiye aynı şekilde yaklaşmamış. homofobi sonucu oluşan sakat bir gen de yok. aynı kefeye konulacak bir şey değil. temelsiz ahlak anlayışı falan büyük ithamlar. bunu yazmadan evvel, iki cinsel eğilim arasındaki benzerliği gösteren bir kaynak da eklemen lazım.
    • ben çalışacağım. tamam. derin bir nefes alıp tekrar deneyelim. baby steps.

      ahlak temelsizliği dediğin şeyin aslında olmadığını ve eşcinsellikle kurduğun ilişkinin yanlış olduğunu açıkladım. bu iki durumun ne olduğunu anlattım ki farkları anlayabilesin.
      ardından olur da incelemek istersen diye konuyla ilgili makale buldum paylaştım. dediğimi destekleyen bir araştırma yapılmış.
      bir de ahlakınız temelsiz gibi büyük laflar edeceksen bunları temele dayandırman lazım, yoksa ciddiye alınmazsın diye bir uyarı yaptım. diğer arkadaşlar eksileyip geçmiş, ben yine sakince anlatmayı tercih ettim.

      hala eksik bilgi varsa başka bir arkadaş tercüme eder diye umuyorum. aynı şeye bundan daha farklı bir açıklamam yapamam çünkü.
    • aferin, oluyosun.
    • "sorun ahlak anlayışında değil. evrimsel sürecin ensest ile olan ilişkisinde." denmiş. bunu anlayamayan kişi bir de utanmadan bu girdiyi kaynak gösteriyor. gülsem mi ağlasam mı bilemedim.