kayıt

kutup itiraf

  1. 8733
    Keşke Osmanlı'da yaşasaydım :D en azından suikast falan olurdu da padişahın değişme olasılığı yükselirdi. Böyle demokraside miyim İran'da mı belli değil :D
    • tarih bilgisizliğimi bağışlayın ancak hangi padişah suikast ile gitti ki :d
      ayrıca demokraside falan değil iranvari bir ülkedeyiz kabullen bence.
    • Merhaba sayın yazar. Padişahlar arasında suikastı en çok bilinen Murat Hüdavendigar Padişahtır. Yani 1.Murat. Ayrıca Sultan 2. osman da yeniçeriler tarafından öldürülmüştür. Diğer bir konuya gelecek olursak demokraside olduğumuzu aklıma kazıyorum ki İstiklal şehitlerine ,mustafa kemal ve silah arkadaşlarına, milli mücadele için can verenlere borcum hiç bitmesin diye. Kültür olarak evet haklısınız iranvariyiz. Bunun nedeninin türklerin islam dinini persiadan/iran'dan öğrenmiştir. Bu da kültürü oldukça etkilemiştir. Merak ettiğiniz bir konu olursa mesaj kutuma beklerim. İyi günler :))
    • tarih bilgisi için teşekkürler.
      demokrasiyi içselleştirmiş ve yaşamak isteyen insanlar olarak azınlığız. maalesef beraber yaşadığımız insanlar, çoğu akrabamız güçlü bir lider olsun(hatta manevi ünvanı da olsun halife,reis,padişah gibi) o emretsin biz yapalım. ferman çıkarsın yaşayalım istiyorlar. tartışma nereye gidiyor bilmiyorum ama içimi döküyorum sanırım şu an :) son olarak yaşasın cumhuriyet!!!
    • Yaşasın tabii sayın yazar.cumhuriyeti onlar kurdu yaşatacak ve yükseltecek olan bizleriz !