kayıt

selahattin demirtaş

  1. 147
    Kimse iktidarın yaptıklarının doğru olduğunu savunmuyor, ancak selahattin demirtaş'ın pkk'ya desteğini gizlemeyen, bir ayağının kandilde olduğunu bilmeyen biriyseniz diyecek bir şey yoktur. Düşünce özgürlüğü milletin bölünmezliğini kapsamaz, ki bir düşünce suçu oluşabilmesi için bunun dile getirilmiş olması gerekir, demirtaş da bunu mitinglerinde, toplantılarinda, televizyonlarda yaptı. Belirli bir kesmi kin ve nefrete teşvik etti, "gerilla" hareketlerini kahraman ilan etti, o ve hdplilerin dağlarda birsürü fotoğrafı var; eğer ki söylemlerini duyamayacak kadar sağırsanız. ülkemizde başka suçluların da olması demirtaşın masumluğunu göstermez. askeri arkasından vuran, meydanlarda bomba patlatan, gencecik anakuzularını şehit eden , bebek katili bir örgüte "terörist değil" demek açık ve net teröristliktir. "Çözüm süreci" denilen illet zaman diliminde silahları gömen, hdp belediyelerinin doğudaki kalkınmaları yakıp yıkması sonra da mazlumu oynaması nasıl bir demokrasi savunuculuğu olabilir, bunlar orada yaşayanların refahını düşünüyor denilebilir mi? Hatta ve hatta bütün bunlara rağmen suçsuz görenler, neden hapiste püfff diyenler bilsin ki bu güruh bizzat anayasaya karşı gelmektedirler çünkü devletin bütünlüğü, dili, bayrağı ve daha nicesi koruma altına alınmıştır.
    Ya ben anlamıyorum, mevcut iktidar gitsin diye hdp'ye yaklaşmak nedir, nasıl bir kansızlıktır? Hiç mi vicdanınız sızlamayacak o oy mührünü basarken hiç mi şehitler aklınıza gelmeyecek? Nasıl bir muhalefet anlayışıdır bu ne biçim bir düşünce sistemidir?

    Ve son olarak; savunduğunu iddia ettiği kürtlere bile acımayan, göz diktiğini açıkça belli ettiği ülkenize mi size mi acıyacak? (Bunları yazmaya gerek olduğu için bile utanıyorum.)
    • Ve aynı kişiler çıkıp İzmir marşı söylerken Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyecekler. Komik ülkemin komik insanları. :)
    • Hendek ve silah gömme olayları hakkında. Kesinlikle savunulur yanı yok. Lakin şehrin ortasına, abuk sabuk yerlere hendek kazarken devlet buna nasıl müdahale etmiyor. Ortada bir danışıklı dövüş var ama kimse bu işin diğer yüzüne de bakmıyor. Ayni tepkiyi bu işe müsaade edene karşı da göstermek lazım.

      Selahattin Demirtaş hukuk açısından yargilanmadi. Adam terörist madem, tutuklansin bişey demiyoruz. O da yok. Ortada baya absürt bir şey var bunu da dikkate almak lazım.

      Son olarak HDP'ye oy verme konusunda. Olmasını istemesek de bu ülkede Kürt sorunu diye bir durum var. Bu insanların da söz hakkı var. Fikirleri doğru ya da yanlış o(bence yanlış) o kısım mecliste tartışılır. Bu fikirler düşünce sucuysa da ona göre hareket edilir. Sesleri bastırmaya çalışmak daha çok sorun yaratır. Ben hiç oy vermedim HDP'ye ama oy vereni de vermeyeni de anlarım. Oy verme bakış açısında su var. Diyelim ki hdp mecliste Türkiyeyi bölmeye çalışacak. Şuanki durumda hdp gelmezse, ülke bölünmeyecek ama yekpare halde batacak anlayışı var. Ekonomik duruma ve sanayi güçsüzlüğüne bakarsak yanlış bir düşünce değil.
    • sanayi zayıflığımıza bakarsak bu izlenim çok yanlış değil.
    • güzel açıkladınız. ben tepki meselesini sadece sizin için yazmamıştım, yanlış anlaşılmasın. bu bakış açısıyla aynı tepkilerin tamamının rte'ye de gösterilmesi lazım ama sözlükte bakarsak ona eleştiriler genellikle başka noktalardan çıkıyor. rte teröristtir, pkk ile masaya oturmuştur gibi bir ifadeye rastlamadım ben, ondan yazdım bunu.

      iktidar suçlu diye hdp'yi görmezden gelmeyeceğiz tabi ki, bir suçu başka bir suç örtbas etmez. ben sadece hdp ve iktidara gelen tepkilerin aynı olmadığını vurgulamak istemiştim. hapiste olması şahsen benim için oy verme sebebi değil, kahraman olma sebebi hiç değil.