kayıt

enver paşa

  1. 62
    birinci dünya savaşını kaybettirip memleketin yarıya yakınını düşmanın eline verdikten sonra yurt dışına topuklayan komutan.
    • Öncelikle, savaşlarda kazanmak ve kaybetmek vardır, bilirsin. Sen kurtuluş savaşının bütün güzellemelerini Atatürk'e yükleyemediğin gibi birinci Dünya Savaşı'nda olanları da bir paşaya yükleyemezsin.

      Ayrıca memleketi savaşarak, kanla vermiştir. Kimi padişahlar gibi anlaşmalarla İngilizlere ülkenin yarısını vermemiştir.

      encrypted-tbn2.gstatic.com/...

      Ayrıca Ermeni olayları sebebiyle Talat, Enver ve Cemal paşa eğer kaçmasaydı idam edilecekti. Hepsi kurtuluş savaşına hem diplomatik, hem silah desteği vermiştir. Ayrıca Enver paşa orta Asya'da İslam devleti kurma çalışmaları yapmıştır.

      Umarım saldırgan tavırlarını bırakırsın.
    • Üslubun yanlış, sanki bilerek ve hiç çaba göstermeden bunları yapmışlar gibi yazmışsın.
    • savaşta bu kadar kaybeden bir adam neden bu kadar seviliyor? büyük hayalleri var diye mi? (kinaye değil ciddi soru. hakikaten bilmiyorum neden bu kadar seviliyor)
    • kaybettirmek? 1. cihan harbinde bizim actıgımız cephelerin cogunda alman komutanlar vardı. enver pasa nın kendisi ülkeye geri dönmek istemis, hatta kurtulus savası icin atatürk ile sık sık görüsmüstür. kendisi yabancı topraklarda ölmemis, türkistan daglarında vefat etmistir.