kayıt

Öğrenci borçlarının en az yüzde 80'ini sileceğiz

  1. 2
    Ödeyenleri keriz yerine koymaktır.
    Alınan para borctur zaten. Kisi bunu ödemek zorunda olduğunu bilmektedir. Mânâsız bir şey bence. Devletin parasını yemek oohh ne güzel. Ödemeye gelince oovvvv. Götünüz yemiyorsa almayaydınız. Biz aldık mı?
    • ben yandım siz de yanın değil mevzu. borç alıyorsan ödeyecek şekilde hesap yapman gerekir. aksi halde ödeyen keriz yerine konmaktadır. ha dersin ki borçlar silinsin, ödeyenlerin de parasını geri verelim eyvallah. seçim vaadi para vermek, borç silmek olmamalıdır. alım gücünü yükseltecek, insanları devletten borç almadan rahatlıkla okuyabilir hale getirecek yaptırımlar seçim vaadi olmalıdır. şahsen borç almadım bu arada. ben ödedim size de girsin değil mevzu. ödeyenlerin hakkının gasp edilmesi.
    • kesinlikle hitlerin top sakalına ve mavicime katılıyorum.. bekara karı boşamak kolay derler.. kredi borcun olsaydı keşke.. bakalım böyle ötebilecek miydin? bu arada bir insan nasılsa herkesi de öyle sanarmış.. aramızdaki tek bencil de sensin galiba..

      insanların o kredi borçlarını ödeyebilmek için neler çektiğine de hiç şahit olmamışsın demekki.. bir güzellik yapılacaksa hak yenmeden yapılsın..
    • karı koca memur olduğu halde ödemeyenler tanıyorum. mezun olup iş bulamayanlara giden sarı zarfları da biliyorum. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. bunun çıkar mantıklı yolu iş bulandan tahsil etmek, işini kaybettiği anda dondurmaktır. sosyal devletçilik budur. insanları aç bırakıp da belli dönemlerde iki parmak bal çalmanın sosyal devletçilikle alakası yok. onun karşılığı geri kalmışlık ve bağımlı hale getirmişlik olur olsa olsa. ha ben kuruşuna kadar ödüyorum boynumun borcu. ama yenilen o haklar var ya, yiyende boyun moyun bırakmaz.
    • keriz yerine konmak istememek bencillik olmuş lan. daha ne diyim ne anlatayım bilmiyorum.
    • abi anlatamıyorum herhalde diger vergilere de sovuyorum zaten. onlar sacma bu mantikli demiyorum ki? vergi verilir normal ama turkiyede abartili. farkindayim ben de. bahsettigimiz konu baska ama. keza milletin odemedigi borclari da benim vergimle telafi edecekler.
    • vereceğim son yanıt bu. vergilere de diğer bin türlü sömürüye de karşıyım zaten. oturup entrylere bakarsan da görebilirsin, zamanında yazdım hep. konumuz onlarla alakalı olmadığı için o toplara girmiyorum. beni tutarsızlıkla suçluyosun ki değilim, devletin her şeyi güzel, borç silinmesi yanlış demiyorum bu bir. tartışmaya kendi argümanını sunmak yerine beni tutarsız göstererek savunduğum şeyi zayıflatmaya çalışıyorsun bu iki. daha da anlatamadıysam zerre umrumda değil, seni diğer yazar arkadaşlara havale ediyorum. onlar uğraşabilirler.