kayıt

25 Nisan 2018 Tff'nin Fenerbahçe Beşiktaş Maçi Kararı

  1. 13
    net bir şekilde türkiye şartlarına göre verilmiş karardır.

    normal şartlarda, gelişmiş bir ülkede sahaya atılan en geç ikinci ya da üçüncü yabancı madde olayında hakem maçı tatil etmeliydi. sonra da olaylardan sorumlu olan taraftarların takımlarına en ağır cezaları vermeliydi. böylece kulüpler de olaylara sebebiyet veren taraftarlarının arkasında duramayacaklar ve bunlara en ağır cezaların verilmesi için olayın sıkı takipçisi olacaklardır. belki de o taraftar sahaya attığı bozuk para nedeniyle beş yıl maçlara giremeyip, her maç saatinde karakollarda imza vermeye gitmek zorunda bırakılacaktır.

    tabi bu olanlar muasır medeniyet seviyesine ulaşmış ülkelerde olur.

    bizde ise takımın ne kadar taşşaklıysa o kadar kollanırsın. mesela şu kadar yabancı madde göztepe beşiktaş maçında atsalardı, göztepeyi hükmen mağlup ederlerdi. ya da gençlerbirliğini vs. iki takım da büyük takım olunca heyet orta yolu bulalım mantığıyla hareket etmiş.

    öte yandan fenerbahçe yönetimi de -kendilerince belki haklı bir şekilde- "bu kadar sene derbilerde bu kadar madde yağdı sahaya, onlarda hükmen mağlup saymadınız da niye bizde sayacaksınız ki?"

    bu mantık böyle devam ettiği sürece hiçbir takım, bu alanda milat olmak için yanaşmayacaktır. burda fenerbahçe yönetimine ya da federasyona hakaret etmenin hiç bir mantığı yok, çünkü bilin ki başroldeki büyük takımlar değişse de verilen kararlar değişmeyecekti. belki bir gün bir milat olur, bir takım yöneticisi sahasında yaşanan bu tarz olaydan sonra "bu olayların sorumlularını bulup adalete teslim edeceğiz. taraftarlarımızdan utandım bu gece. umarım hem onlar, hem de kulübümüz bu olaylar yüzünden en ağır cezalara çarptırılırız!" diyecek kadar taşağı olmadığı müddetçe bu tarz olayları görmeye devam edeceğiz.

    not: fb.