kayıt

21 mart 1992 newroz katliamı

  1. 1
    Cizre'de newroz için toplanan bölge halkına devletin ateş açması sonucu aralarında çocuklar, kadınlar ve yaşlıların da olduğu tamamen savunmasız 57 kişinin -resmi olarak gerçek sayının açıklanmasını beklemek ahmaklık!- öldüğü katliam.

    Bu katliam sırasında gazeteci izzet kezer de öldürülmüştür.

    Kürtler bu ve bunun gibi katliamlara rağmen barış ve insanca yaşam arzusundan asla vazgecmemistir.
    Yüzü olan ağlar, kalbi olan utanır. Izlesinler bakalım bize neler yaşattıklarını.

    youtu.be/...

    youtu.be/...
    • Öldürülen onlarca masum öğretmeni, askeri, sivili düşününce sen utanıp ağlıyor musun? Sende utanma ne gezer gerçi insanda kusma hissi uyandırıyorsun sadece. Hümanizm altında terör sevicilik yapmayı bilirsiniz siz utanmadan.
    • Ben orada ölenlere bir şey mi dedim? Utanmaya gelince kendinize niye bakmıyorsun da tek taraflı bir durum var gibi yansıtıyorsun?
    • Yoo sana dedim hümanizm altında terör sevicilik yapıyorsun. Türklerin destanıyla dalga geçiyorsun buz mu eritmişler ahahah diye cahilce Öf bilmeden cahil cahil konuşuyorsun midem bulandı. Eğitilmezsin de sen. Eşeğe altın semer vursalar eşek yine eşek işte. aslında sadece size de ait olmayan bir bayramı sahiplenip türklerle dalga geçiyorsun ki tarihte hiçbir etkisi olmayan bir topluluksunuz. Herkesten bir şey çalıyoruz desene sen şuna. Bizim yaptığımız bütün saldırıların bir açıklaması vardır ama devlet hep katil de dersin. Lahanayı yerken kıtır kıtır sapına gelince mee.
    • suyunuz ısındı görülüyor, her 20 yılda bi üzerinize ateş açmak lazım bence.