kayıt

öğretmen olmak

  1. 15
    gönül ve vicdan işidir, tatili çok olduğunu düşünerek veyahut para kazanma gayesi ile bu mesleği yapanlara saygım sıfır. hatta cehennemin dibine kadar yolları var.

    misalen okullar açılmadan önce tatil günlerini hesaplayan şırfıntı hocalara denk gelmiştim metrobüste, birkaç gün de rapor alıp 1 aya tamamlarım lafı yapıyorlardı utanmadan. dün de teneffüste bazı öğrencileri hakkında ya bunların seviyesi ancak bu kadar, daha fazla yükselmez vari konuşmalar yapan başka şırfıntı öğretmenler. lan amk'larım hiç mi suç yok sizde? siz öğretemiyorsunuzdur belki de? diye bağırıp çağırasım geldi ama neyse. hafiften uyarılarda da bulununca biz de başlarda sizler gibiydik, alışırsınız diyorlar bir de idne gırıkları, bunların alayının köküne kibrit suyu!

    "kusura bakmayın, sizinle açık konuşacağım: diğer bütün mesleklerde olduğu gibi, öğretmenler arasında da bu mesleğe layık olmayan, öğretmen ruhundan yoksun insanlar bulunduğunu biliyorum. bu insanlara sanatkar bile diyemeyiz, onlar öğretmen emeğine saygısı olmayan, hatta bu mesleği lanetleyen birer gündelikçidir. kendilerine arkadaşça tavsiyem var -- lütfen, okulu bırakın! kendinize farklı bir iş bulun, yazıhaneleri dolaşın, tüccar olun. her türlü işi yapın, ama canlı bir ruha ve derin bilgiye sahip insanların bulunması gereken yerleri işgal etmeyin."

    beyaz zambaklar ülkesinde, grigory petrov.