kayıt

putuk

  1. 638
    Merhaba ben ayk

    Sanırım bu sözlüğün en çok sabrettiğı kişi olabilir kendisi. Niye böyle bir şey yaptık? çünkü biz burayı her insanın evi olarak gördük kimseye ait bir şey olarak düşünmedik. kendi çıkarı için kendi mekanını boklamasina dahi ses etmedik. Hayatında hiç edinemedigi kadar arkadaşı ona veren yeri, geliştirmek yerine kötülemeyi secti. Sözlükle beraber büyümeyi degil sözlüğe karşı tek başına çabalıyormuş hissi vererek insanları yanına cekmeye çabaladı. Sırf daha fazla insana yürümek için burada özel mesaj okunuyor demeye devam etti ki direkt whatsapp'a instagram'a çekebilsin. Kisisel çıkarları dışında yaptığı pek çok anlamsiz hatasına da tek mutlu olduğu yer burası diye ses etmedik. Yazdığı girdiler emektir elbette ama verdiği zararın yanında hiçbir şey olmasına rağmen biz uzun süre yazmadığı dönemde de kendisine herhangi bir yaptırım uygulamadık. Yani derdimiz girdi giriyor susuyoruz değildi. Önceliğimiz değişebilir inanıyoruzDu.

    Herkes hata yapabilir buna burada tolerans var. Ancak kabul edemeyeceğimiz şeylerden biri de hırsızlık ve buna ortak olmaktır.

    Biz bundan 2 sene kadar önce bir hack olayı yaşadık sozlukce. Hem maddi olarak hem manevi olarak hem de psikolojikman çok zor bir süreç geçirdik. Sırf birkaç ergen Uludağ sözlük hackinde modlara cinsel uzvunu atan yazarlar var diye burada da aynı yöntemle hack yapti. Bulabildiği bir erkek yazarın penisi oldu. Yani amiyane tabirle kafasını aldılar.

    O günden beri sözlüğün güvenliği bizler için en ön planda olan şey. Şifreleme ve güvenlik için binlerce lira harcadık. Daha geçen gün serin sohbet eklentimizin lisanslı halini alıp güvenliğini arttırdık. Özel mesaj şifrelemesini yaptığımızı sizlere duyurmuştuk.

    Ancak bu üzücü hacklenme günlerinden ufacık bir nokta kalmıştı. virüs yemeyi göze alıp o dönemin bilgilerini indirmiş kisiliksizler. Sırf ego tatmini için bunu yapan ve bilgi hırsızlarına ortak olan bu yazarlardan biriydi kendisi. Üzerinden 3 seneye yakın geçmesine rağmen kayıt bilgilerini saklamiş ve bazi insanları korkutmak, kadın yazarları etkilemek amaciyla buranın tüm güvenliğini ihlal ederek onları paylaşmış bir arkadaş bu. Bunu yaptığı gibi tüm moderasyonu da töhmet altında bırakmış oluyordu ancak sonunda oynu bozuldu ve bir yazarimiz bize bunu iletti. En azından bu kadar alcalamaz diyorduk ama oluyormuş. Yanilabiliyoruz.

    Buna asla tahammül edemezdik. bilgi ve emek hırsızlığına destek olan kendi için yazarlarimizin bize guvensizlik duymasına neden olan kişiye verilecek karar belliydi.

    Yazarimiz demekten utandığım nickin sahibi arkadaş bir daha bu sözlükte yer alamayacak. Bilgilerinize.