kayıt

aşı yaptırmaya mecbur değilim hareketi

  1. 1
    çocuklarına aşı yaptırmayan, eğer yaptırırlarsa ms, otizm gibi hastalıklara yakalanacağını, hiç bir bilimsel dayanağı olmayan söylentilere dayandırarak, sadece kendi çocuğunun değil toplumun da sağlığını hiçe sayan, toplumun en altından en üstüne kadar her yerden üyesini bulabileceğiniz, "ben beyinsizim" diye haykıran ebeveyn hareketi.

    gerçekten şu devirde cahil kalmak sadece ve sadece tembelliktir benim gözümde. yani aç, araştır, oku bu denilenlerin bir altyapısı var mı? kim ortaya atmış? bu hipotez defalarca gözlemlenmiş mi? yok. komplo sevici kesim bayılır böyle şeylere. çocuğuna aşı yaptırmayan komplo sevici ( ki bunların içinde prof.'lar filan da var ) insanların benim gözümde "dünya düzdür" diyenlerden hiç bir farkı yok.

    eğer sözlüktede böyle insanlar varsa bana mesaj atabilir. tartışabiliriz. bir kişiyi bile bundan geri çevirebilirsem ne mutlu bana. ortadan kaldırılan kızamık, su çiçeği, çocuk felci gibi hastalıkları tekrar peydah edeceksiniz başımıza. çocuk oyuncağı değil bu. şunlar bir kaç çocuk hastalığı ve çocuğunuza neler yaptığı. iyi bakın;

    Çocuk Felci (Polio):

    -Kalıcı sakatlık nedeni olan ciddi viral bir hastalık.
    -Su ve yiyecekle geçiyor, barsaklardan emileren santral sinir sistemine gidiyor.200 kişide bir oranında kalıcı felç yapma ihtimali var.
    -Felç olan hastaların %5-10’u solunum kasları da felç olduğu için ölüyor.
    -Aşılama programları sayesinde 1980’lerdin sonunda yılda 350 000 vakadan yaklaşık 1600 vakaya gerilemiş durumda.

    çocuk felci

    Kızamık:

    -Solunum yolu ile geçen çok bulaşıcı viral bir hastalık.
    -İlk belirtiler 10-12. günde ortaya çıkıyor: ateş, burun akıntısı, gözlerde kızarıklık ve ağız içinde beyaz noktacıklar.
    -Birkaç gün sonra yüzde döküntü başlıyor ve vücuda yayılıyor.
    -Zatürre, ağır ishal, körlük ve SSPE (Subakut Sklerozan Panansefalit) denen beyin iltihabına bağlı kalıcı zeka geriliğine neden olabilir.
    Son yıllarda MMR aşısı sayesinde sıklığı %78 oranında azalmış olmasına rağmen ( 2000’lerde yılda 773 000 ölümden, 2008 yılında yılda 164 000 ölüme geriledi) aşılanma oranları düşen bölgelerde görülme sıklığı artıyor.

    Kızamık: Körlük ve SSPE denen beyin iltihabı sonucu kalıcı zeka geriliğine neden olabilir

    Menenjit (Meningokoksik):

    -Neisseria menegitidis isimli bir bakteriye bağlı olarak ortaya çıkan ciddi beyin zarı iltahabı.
    -Bakteri insandan insana öksürme veya konuşma sırasında solunum yolundan havaya fırlayan damlacıklarla geçiyor.
    -İlk belirtileri ense sertliği, yüksek ateş, ışıktan rahatsız olma,sersemlik hali, baş ağrısı ve kusma.
    -Erken tanı konsa bile tipik olarak hastaların %5-10’u belirtilern başlamasından 24-48 saat içinde ölüyor. Kalan hastaların %10-20’sinde kalıcı beyin hasarı, sağırlık, öğrenme güçlüğü gibi sekeller kalabiliyor.

    (link: Menenjit: Yakalandıktan sonraki 48 saat içinde ölüme veya kalıcı nörolojik problemlere neden olabilir
    : yalansavar.files.wordpress.com/...)

    kaynak: yalansavar.org