kayıt

Sanal ortamlarda kurulan iletişim

  1. 1
    Kişi; insanlarla yüz yüze iletişim halindeyken, karşındakinin mimik ve jestlerine balarak zihninden geçenler hakkında fikir yürütebilir. Bu durum farkında olmadan insan zihnini oldukça yoruyor.

    Lakin, bilgisayar, telefon gibi aracıları kullamarak sanal bir ortamda iletişim kurarken kişi hiçbir zorluk çekmiyor. Bu da iletişimi oldukça basit bir hale getiriyor. Kişi, duygulularını ve tavırlarını yalnızca yazarak, emojiler ve noktalama işaretleri kullanarak yansıtıyor. Kendisini karşındakine istediği gibi gösterebiliyor.

    Mesela, bir kafede otururken garsona sipariş veremeyen, konuştuğu kişiyle göz göze geldiğinde gözlerini kaçırma ihtiyacı duyan, karşı cins ile konuşurken eli ayağına dolanan tipler, kendilerine ait sanal dünyalarda bambaşka bir hale bürünebiliyor. Bu durum onları normal yaşantılarından kopartırken, öz saygılarını da düşürüyor. Bu tarz kişiler normal yaşantılarında kendilerini daha başarısız hale getirip, sanal dünyaya daha bağımlı hale geliyorlar.

    Sanal bir ortamda iletişim kurarken, nasıl normal yaşantınızda iletişim kuruyorsanız öyle kurmanız gerekli. Kendinizi bambaşka biri olarak tanıtmanın kendinize büyük zararı var.