kayıt

90. oscar ödül töreni

  1. 1
    4 mart 2018 günü yapılacak törendir.

    bugün adaylar arasında en iyiler açıklandı.hemen şu linkten ulaşabilirsiniz.

    www.ntv.com.tr/...

    önceki senelere nazaran bu sene biraz daha tutuk gözüktü aslında.her sene bir overrated filmin akademi tarafından yüceltilmesi bu sene birkaç filme dönüştü.beklenti vaad eden filmler adaylık dahi göremedi.

    öncelikle en iyi filmden başlayayım.lady bird ve the shape of water fiyasko.bir de shape of water 12 dalda aday oldu, yılın tartışmasız en overrated filmi.bu tweet benim açımdan her şeyi özetler nitelikte. twitter.com/...

    en iyi filmde adaylık beklediğim good time ve blade runner 2049'un esamesi dahi okunmadı.kaldı ki bunların yanına birsürü film daha ekleyebilirim.bu arada three billboards ya da cmbyn ödülü alacağını tahmin ettiğim filmler.yönetmen kategorisinde ise nolan dışında beni tatmin eden bir kişi dahi yok ve yine adaylıklar orantısız.denis villeneuve kesinlikle olmalıydı.eğer ödülü nolan alırsa buna da bir şekilde göz yumabilirim.

    en iyi oyuncuda james franco, taciz protestosuna maruz kalarak hak ettiği adaylığı alamadı.insanları sunduklarına değil de özel hayatlarında yaptıkları şeylere göre değerlendireceksek her filme bir ajan gönderilsin.kültürden yoksun toplumlar böyle olaylarda kültürlerini değil de insanları sorgulayarak sorunu çözüme kavuşturacaklarını sanıyor..burada da the darkest hour filmi ile gary oldman diğer adaylara karşı oldukça favori.fakat gönlüm Timothée Chalamet'ten yana.yine öte yandan good time'daki performansı ile ben safdie'nin aday olmaması büyük hayal kırıklığı.

    senaryo dalında coco'nun hakkının yendiğini düşünüyorum.yine shape of water burada da adaydı, akamedi bu zamana kadar çok hata yapmıştır ama en büyüğü shape of water'in senaryo ödülüne aday olması olabilir.

    yabancı film kategorisinde cannes'de ödül kazanan fatih akın'ı görememek üzdü.

    güzel bir gece olacağını düşünüyorum.umarım taciz skandalları ile fazla uğraşmadan filmlere odaklanırız.