kayıt

çiftlik bank

  1. 6
    ben bunların adını ilk defa bu senenin başında duydum. sevdiğim bir rapçi var. reklamında yer alıyordu. ben gerçek olarak çiftçilik yapan, yeni bir marka olarak biliyordum.

    şimdi ben yalan yok, bilişim işinden pek anlamam. "ponzi" gibi bir şey bu. ponzi nedir? herkes, çok para kazanacağını düşünerek oluşturulan sisteme "para" yatırır. sayı arttıkça, önceki yatırımcılar para kazanır. ama bu durumun sonu olmayacağı ortaya çıkınca, herkes bir anda parasını çekmeye çalışır, sistem çöker. kurt olanlar parasını kurtarmış ve kâr etmiştir. ama sözüm ona "kuzu" olanlar(ki ölücü tayfadır bunlar) ah vah eder.*

    şimdi bu çiftlik bank da, "ceo"su mehmet aydın'a göre bundan etkilenerek kurulmuş. ama yine kendisinin dediğine göre, reel üretim de söz konusu. arıcılık, hayvancılık(büyükbaş-küçükbaş), mavi yumurta vs. gibi tesisler açıyorlar.(birçok kişi bu tesislerin gösteriş amaçlı olduğunu, daha fazla ilgi çekmek için yaptıklarını söylüyor)

    ulusal kanallarda reklamları dönüyor. sürekli işletme şubesi açıyorlar.

    hayır ülkemizde hayvan ithal ediliyor amk. bunu da mı düşünemiyorsunuz? bu kadar mı körsünüz ya? ulan bu işten para kazanan insanlar(hayvancılık yapanlar) bırakmış ki, üretim sıkıntısı var. siz neye dayanarak bu yoldan zengin olacağınızı düşünüyorsunuz ya?

    bak, ben bunu sürekli takip ediyorum. zaten facebook'ta da karşıma çıkıyorlar. serverlarına sürekli "bakım"a alıyorlar. yorumlara bakıyorum, "zarar ediyoruz, sürekli server çalışması" vs gibi sözler ediyorlar.

    vallahi acımamak geliyor içimden... ama yine de acıyorum. oğlum gözünüz doysun lan. bu devirde, kim kime kolay yoldan para kazandırır?