kayıt

moderasyon ekibinin her kategoride tek kişiye oy basması

  1. 12
    bir ödül mevzusu hezeyanı.

    böylesine sikimsonik bir ödül için sözlüğün karışmasından dolayı emeği geçenlere teşekkürle başlıyorum sözüme. bu ödül mevzusu neden çıktı ? birisi ödül kazanınca sözlükte ne değişiyor ? hayattaki zirveniz burada kazanılan ödül kadar mı ? bununla mı övünç duyacaksınız. sosyal hayatınızı, geleceğinizi buradan kazandığınız ödül ile mi ifade etme niyetindesiniz? buradaki hemen herkes okumuş, okumakta ya da okuma hayalleri kurmakta. bu kadar ucuz bir şey için ne dert yanmaya, ne şikayet etmeye ne değer ne de gerek var.

    şimdi iddiaya gelirsek eğer iddialar doğruysa şu çıkar, haksız kazanç var. şimdi soruyorum aşağıdaki yazarların hangisi haksız yere ödülü kazandı?

    (bkz: kutup sözlük 2017 ödülleri yılın profil resmi) mavinarsist ve naylon
    (bkz: kutup sözlük 2017 ödülleri yılın trollü) the sacred geometry of chance
    (bkz: kutup sözlük 2017 ödülleri yılın gündem yazarı) glen
    (bkz: kutup sözlük 2017 ödülleri yılın mizahşörü) vertonghen
    (bkz: kutup sözlük 2017 ödülleri yılın bilgi yazarı) primo victoria
    (bkz: kutup sözlük 2017 ödülleri yılın modu) komşusutokkenaçyatan
    (bkz: kutup sözlük 2017 ödülleri yılın başlığı ) the sacred geometry of chance ve the best of kezban
    (bkz: kutup sözlük 2017 ödülleri yılın çaylağı) expelliarmus
    (bkz: kutup sözlük 2017 ödülleri yılın girdisi) neset ertas
    (bkz: kutup sözlük 2017 ödülleri yılın yazarı) atthenirvanawithnirvana

    tek tek başlıklara üşenmeden baktım ama ben göremedim burada, moderatörlerin kaçı tek bir yazara oy vermiş ? söylensin. ve denilsin ki şu yazara yönetim toplu halde oy verdi ve o yazar bu ödülü hak etmedi!

    tartışmaya açık tek bir başlık vardır, o da yılın başlığı konusundadır. onda da görüşlerimi #1287481 nolu girdide açıkladım. moderatörlerin açtığı başlıklar dışında ve anketler dışında elde avuçta olanlar bunlar olmalı ki görülüyor ne olduğu.

    bir iddia ortaya atılıyorsa arkası gelmeli. mesela tek dersten kalan öğrenci olarak benim ismimi yönetim; bir ödülde layık görmesi durumunda ya şimdi laf çıkar hak ediyor ama vermeyeyim mi diye düşünmeli ? böyle bir sığ düşünce olabilir mi ?

    bu sözlükte moderatörler de birer yazar. üstelik aday olan birçok isimden kat be kat yazanlar var aralarında. ama onların isimlerini bu ödüllerde görebiliyor muyuz ? hayır. peki bu kadar duyar kasılıyorsa!, moderatörlerin neden aday yapılmadığı da eleştirilmeli. aynı hassasiyet gösterilmeli. zira aralarında çok kıymetli isimler de var.

    ödül başlıklarını tek tek okurkenşuna denk geldim, bir haksızlık olduğuna inanılmamış. ama ne olduysa son gün böyle bir düşünceye varılmış. o zaman şunu da sormak gerek, 2 ödül kazanmış birisi olarak sevgili putuk, sana da bu ödülleri yönetim mi verdi ? yoksa kankacılık mı kazandı ? çünkü başka bir açıklaması yok senin mantığına göre. üstelik ödül başlıklarında dikkatimi çeken ama dile getirmediğim bir başka düşünce de burada değinmek isterim, " x ödül aldı o zaman y'ye oy vereyim. " o kadar idealist bir düşüncede varlığınızı sürdürüyorsanız - ki olması gereken budur - bir yazar birden fazla ödül kazanabilir de demeniz gerekir. ama aynı hassasiyeti burada da göremiyoruz. bu ödülü şu arkadaş kazandı, bu ödülü de şu arkadaş kazansın denildi. demek ki yönetime yönelik tavırlı oy verme eleştirisini sizler de yapıyorsunuz-yaptınız.

    bir de şöyle bir şey oldu oy verdiğin girdinin eksilenmesi. ne tuhaftır ki bu başlığı açan putuk, bu konuda ağzını açmamış. haksızlıklara gelemeyen, sözünü asla esirgemeyen putuk bu konu hakkında fikir beyan etmemiş. oysa durum çok absürd. he isteyen istediğini eksileyebilir o başka ama durum çok saçma. başlıklara teker teker gidip baktım, kendisinin aday olduğu ama kendisine oy vermeyenlerin bir çoğu eksi oy almış. bu bir tesadüf mü ? olabilir. ama bu açılan başlığa göre ben de şöyle bir iddiada bulunup ödül oylamalarında kendisine oy vermeyenleri eksileyen putuk diye bir başlık açabilirdim. iddiasını açıklamasına gerek duymadan adını lekelemiş olurdum bile.

    #1290352 nolu girdideki isyanımı kiminiz okudunuz, kiminiz okumadınız. genelde ya sürü psikolojisi ile oy verildi, ya da kankacılık ile oy verildi. ama kazananlar arasında şu neden kazanmadı dediğim ödül yok. ödülü kazananlar buradaki kişilerin oy birliği sonucunda kazandı sonuçta ve hepsinin de emeklerine sağlık. amma velakin yönetim sayesinde kazandığı iddia ediliyorsa; hangi ödülü, kim, hangi yöneticilerin iteklemesiyle kazandığını da ispat etmekle mükelleftir. öyle kuru sıkıp, sözlükte asılsız iddialarda bulunmak olmuyor, yakışmıyor. bu sene sen kazanamazsın, gelecek sene 5 tane alırsın. bunlara eğlence olarak bakamıyor muyuz ? bu kadar mı her şeyi kazanmalıyım düşüncesine sahibiz ?

    aslında uzun uzadıya bir açıklama yapmazdım bu tarz mevzularda. fakat bir kaç kişi ceza aldı ve bu durumun çıkış noktası olan bu durum beni rahatsız etti. bir iddia varsa ve temelsiz ise yukarıda da söylendiği gibi sessizce duramıyorum. özellikle de böylesine içi boş ve değersiz bir ödül saçmalığı yüzünden sözlükte birilerinin birilerine laf çarpmasını yersiz, değersiz ve gereksiz görüyorum. hayatta cidden önemli mevzular varken aynı reaksiyonu göstermeyenler böylesine değersiz bir şey için hayatınızı fazla ciddiye alıyorsunuz diyorum, ve uzun yazımı okuyanlara sabırlarımı iletiyorum. nokta.
    • Okumadım ama hepsi haksız yere verilmis ödüllerin putuk kardeşime katılıyorum
    • Asıl mevzu ödüllere kafayı takmak değil. Adaletsizlik hayatın her aşamasında var, belki de insan bu sorunu kafayı takıyordur kimbilir...