kayıt

25 mayıs 2005 milan liverpool şampiyonlar ligi final maçı

  1. 1
    şampiyonlar ligi tarihinin en unutulmaz finali. bizi bir anlamda mutlu eden olay ise finali olimpiyat stadında olmasıydı. onbinlerce milanlı ve liverpoollular toplandılar. liverpoollular ynwa söyledi. milanlılar ingiliz birası tattılar. artık maç için eksik bir şey yoktu.
    maç saati geldi çattı. o zamanki harika liverpool kadrosu maçın favorisiydi. gerrard riise carragher finnan hypia alonso kewell baros gibi isimlerle maçtan önce favoriydi liverpool . ilk dakikada maldini 1-0 öne geçirdi milanı. her ne olduysa 5.dakikadan sonra oldu. oyun liverpool yarı sahasına kitlendi. 39da ve 45te crespo attı. ilk yarı bitince milanlı taraftarlar şampiyonluk şarkıları söylerken, ingilizler sahayı terkedip en yakın londra ucağı bileti aramaya başladılar.
    2.yarı başladı liverpool taraftarı yarı yarıya inmişti. milan tam gole yaklaşırken 54.dakika tarihin en önemli geri dönüşlerinden başladı. 54de kaptan gerrard kafayla farkı 2ye indirdi.56.dakikada smicer harika şutla gol attı. 59da gattusa gerrardı yere düşürdü. topun başına geçen alonso önce didanın üstüne attı gelen topa vurdu ve gol oldu. 3-3 olmuştu liverpoollular şarkılar söylüyordu.
    maç uzatmalara gitti. sonuç çıkmayınca penaltılara gidildi. penaltılarda 3-2 kazanan taraf liverpooldu.
    maçtan sonra efsane steven gerrard:

    --! spoiler !--

    istanbul artık benim hayatımın en önemli yerini aldı. burayı ömrüm boyunca unutmayacağım.

    --! spoiler !--

    peki o sezondan sonra ne oldu ?
    liverpool amerikalılara satıldı finalden tam 6 gün sonra. sonra adidasla sponsorluk kestiler. o efsane forma sponsoru corlsberg yerini amerikan bankası standart charterede bıraktı. şimdi ise her şey ortada. ligde 7. ve 8. sıralarda gezen liverpool gelecek senelere genç,dinamik bir kadroyla bakıyor.