kayıt

bir insanın Alevi olduğunu anlama yolları

  1. 4
    bir çok yolu vardır. ama bir kaçını ben söyleyeyim. tabi bu bir genellemedir. ama bir toplumdan söz ederken genelleme yapılmadan da edilemez.

    günlük yaşantısında yanında çalıştığı çalışanına, patronuna, iş arkadaşlarına vb. bir saygısızlığı yok ise ve kalbini kırmaktan kaçınıyor ise alevi olabilir.

    hiç tanımadığı bir insana selam verip gülümsüyor ise; yardıma muhtaç olan birisine düşünmeden yardım ediyor ise alevi olabilir.

    her ne kadar bütün inançlara eşit mesafede bile olsa sunnilere karşı bunu başaramıyor ve bundan dolayı öz eleştiri yapıyor ise alevi olabilir.

    ibadetlerinde sadece ibadeti düşünüyor, başkalarının ne yaptığı ilgilenmiyor ve bundan dolayı kadın erkek ibadet ediyorsa alevi olabilir.

    kendisine karşı yapılan onca karalamalara rağmen bu iftiraları atanlara sırf kalpleri kırılmasın diye sert bir şekilde cevap vermiyor ise alevi olabilir.

    haramdan kaçıyor, insanları kırmıyor, ailesini, dostlarını ve toplumunu seviyor ise alevi olabilir.

    insanı yaratandan ötürü değil de, insan olduğu için seviyorsa alevi olabilir.

    edit: alevi olabilir kısımları insan olabilir kısımları ile değiştirebiliriz.

    (bkz: mrgokchem)
    • buradan anladığımız şu ki; Aleviler melekmiş amk. bırakın artık şu Aleviler çok iyidirler, akıllıdırlar, uyumludurlar ayaklarını. milletler, dinler, ırklar, mezhepler hakkında böyle genellemeler yapamazsınız. zira iyisi de vardır kötüsü de. eğer biz çok iyiyiz diye genelleme yapıyorsanız, sizden birinin işleyeceği suçu da üzerinize almanız lazım. çünkü genelleme yaparak milyonlarca kişiye kefil oldun sen.