kayıt

ayı

  1. 20
    en çekindiğim hayvan. net. yılan, timsah falan hikaye usta. neden mi?

    şimdi, üç yanı denizlerle dört yanı şerle çevrili güzel ülkemde zehirli yılan sayısı çok değildir. elbette var. ama yani güneydoğu bölgesi yoğunlukta bildiğim kadarıyla. orada da bulunmadığıma göre çok da risk addetmiyor benim için. e öyle piton, anakonda gibi büyük yılanlar da yok bizde...

    timsah.., çok şükür en yakın timsah yüzlerce hatta binlerce km uzaktadır. nil nehrini en yakın olarak kabul ediyorum. bunu da geç.

    büyük kedilere gelince; aslan, kaplan, leopar, jaguar.., bizde yok. vaşak desen zaten nadir görülür. insana da bulaşmaz diye düşünüyorum.

    kurt, çakal.., bir nebze risk teşkil eder. o da pek şehre inmez. genelde doğuda, kışın sert geçtiği demlerde açlıktan köye iniyorlar. ya da sürüye dalıyorlar bazen. o esnada çobanlar falan sıkıntı yaşayabiliyor.

    yaban domuzu.., bu da kurt gibi. korktuğu için saldırabilir. avcı değiliz. domuzla işimiz yok.

    ama ayı... öyle bir şey ki.., her yerde bu hayvan. kutupta, ormanda, dağda, stepte... türkiye'de de bolca var. kastamonu bizzat ayıyla özdeşlemiş mesela...xd.

    ayının özelliklerine gelirsek, yetişkin bir ayı at kadar hızlı koşabilir. boyutunu zaten söylemiyorum bile. pençesi ağzı falan... ya rabbi...düşmanıma bile rast gelsin istemem. artı çok da zeki bu meret. ne videolar gördüm.., bazı insanlardan zekidir, net.

    velhasıl bir ayıyla karşı karşıya geldiğinizde, allah yardımcınız olsun dostlar. ve o an, "oduncu haklıymış lan!" deme fırsatınız olur inşallah...