kayıt

depresyondan çıkma taktikleri

  1. 28
    abi depresyon öyle bir şey değil.

    gerçi yazilanlar ne kadar ciddi bilmiyorum ama, her canı sıkılan "ayyh depresyona girdim yine" tadında laflar ettiği ve nejat işleri beğenen kızlar yüzünden "ben depresyondayım hayat da berbat, sevişelim mi?" erkeği türediği için hastalık şuan ele ayaga düşmüş durumda.

    depresyondan çıkmak için sorun olduğunu kabul etmeniz, depresyondan kurtulmak istemeniz ve bir profesyonelden yardım almanız gerekiyor. hobiyle falan olmuyor öyle, o kisimlar tekrar depresyona girmemenize yardımcı olmak için.

    takma, boşver gibi kelimeler bu hastalıktan muzdarip kişilere söylense de onların size tek bir yanıtı var. bravo yarrağım ben hiç düşünmemiştim. bu rahatsızlığın doğasında var takmak, sorunları büyütmek ya da çözüm bulmak yerine kaçmak. semptomlardan birini sergileyene sergileme diyosun aslinda. ishalim diyen birine sıçma o zaman demek gibi bir şey bu. bu boku ben de yedim ordan biliyorum.

    eğer depresyonda bir tanıdığınız ,arkadaşınız veya sevgiliniz varsa ve destek olmak istiyorsanız dikkatli olun. onları siz kurtaramazsınız. profesyonel birinden yardım almaları lazım ve siz bu süreçte destek olmalısınız. bu süreçte kendinize de dikkat edin çünkü hasta sizi de depresyona sürükleyebilir. bu olası bir şey. o yüzden dikkatli olun. keza siz sağlıklı olmazsanız kimseye yardım edemezsiniz.

    bu meretten kurtulmak için ilaç ve terapi kombosu oluyor bildiğim kadarıyla. sadece ilaç veya sadece terapi hastayı daha kötü yapabilir. verebileceğim tek bir tavsiye var.
    kendinize şunu sorun. hayatıma bu şekilde devam etmek istiyor muyum? yanıt hayirsa uzmana görünün.

    yanıt evetse şunu sorun. bu şekilde devam edersem çevremde kimse kalmadığında ne yapacağım, hayatımı nasıl idame ettireceğim? buna yanıtınız olamaz zaten. hala size yardım etmek, destek olmak isteyenler varken, iyileşme ihtimaliniz daha yüksek iken uzmana gidin.